Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Α.Χ. Πόβλσεν: Στα χέρια του Δανού δισεκατομμυριούχου η ποδοσφαιρική ομάδα Μίντιλαντ

Ο Δανός δισεκατομμυριούχος Άντερς Χολς Πόβλσεν

Ο Δανός δισεκατομμυριούχος Άντερς Χολς Πόβλσεν

Ο Άντερς Χολς Πόβλσεν, ο Δανός δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Bestseller, εταιρείας- κολοσσού στα ρούχα, αγόρασε τη Μίντιλαντ, μία από τις πιο επιτυχημένες ποδοσφαιρικές ομάδες της Δανίας.

Ο Πόβλσεν, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 5,7 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Bloomberg, κατέχει πλέον το 95,5% των μετοχών του συλλόγου μέσω της εταιρείας συμμετοχών Heartland, αφού αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο από τον Βρετανό επιχειρηματία Μάθιου Μπέναμ.

Επί των ημερών του Μπέναμ, η Μίντιλαντ έχει κερδίσει τα τελευταία 9 χρόνια 3 πρωταθλήματα Δανίας, ενώ βρίσκεται στις πρώτες 60 θέσεις της Ευρώπης σε επίπεδο συλλόγων, σύμφωνα με τη βαθμολογία της UEFA.

Από το 2021 στη Heartland ανήκε το 25% της ομάδας, η οποία έχει ως έδρα τη δυτική Δανία. Ο Μπέναμ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης και της αγγλικής Μπρέντφορντ από την Premier League, είπε πως έχει συνεργαστεί με τη Heartland για την ανάπτυξη της Μίντιλαντ την τελευταία διετία και πως ο ίδιος δεν έχει «καμία αμφιβολία ότι ο σύλλογος βρίσκεται στα σωστά χέρια», σύμφωνα με δήλωση που έκανε αργά την Τρίτη.

Διαβάστε επίσης:

Intel: Εγκαταλείπει το deal των 5,4 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Tower Semiconductor

Ιρλανδία: ATM μοίραζαν δωρεάν χρήματα λόγω τεχνικού προβλήματος

DZ Bank για Ελλάδα: Σπριντ για την επενδυτική βαθμίδα το φθινόπωρο – Διατηρεί τις θέσεις στα ομόλογα