Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Τέλος στo κούρεμα χρέους από την Κυβέρνηση. Τώρα πάμε για επιμήκυνση

κούρεμα

Οριστικό τέλος έβαλε η κυβέρνηση στην λέξη κούρεμα χρέους τουλάχιστον στο εξωτερικό. Στην κυβέρνηση δεν μιλάνε πια για «κούρεμα» ή για «ρήξη» στο όνομα του «επαχθούς χρέους», αλλά για «έμμεσες» πρακτικές (επιμήκυνση, επιδότηση επιτοκίων κλπ) στα οποία είχαν συμφωνήσει και πριν οι δανειστές. Από τις ΗΠΑ ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής και οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, κύριος Φραγκίσκος Κουτεντάκης μίλησε σε διεθνές συνέδριο ( και όχι σε ελληνικό ) παρουσιάζοντας τις επιδιώξεις της ελληνικής πλευράς για το χρέος, ως εξής:

–        Όχι στο ονομαστικό «κούρεμα» ή οτιδήποτε που θα μπορούσε να προκαλέσει ζημίες για τους φορολογούμενους των Ευρωπαίων εταίρων και δανειστών
–        Παράταση των προθεσμιών λήξης αποπληρωμής του χρέους (δηλαδή επιμήκυνση)
–        Εκμετάλλευση των ιστορικά χαμηλών επιτοκίων – μέσω του κόστους δανεισμού του ΕΜΣ.
–        Να καθοριστεί ένα επιτόκιο, ώστε να εξασφαλίζονται και οι ιδιώτες ομολογιούχοι ότι θα αποπληρωθούν, όταν η Ελλάδα βγει ξανά στις αγορές.

Φραγκίσκος Κουτεντάκης. ΓΓ Δημοσιονομικής Πολιτικής

Με τα δεδομένα αυτά, η κυβέρνηση θέλει να «αμπαλάρει» μια συμφωνία στα μέτρα λιτότητος των 9 δισ. ευρώ, υποσχόμενη την επιστροφή στην Ανάπτυξη, που η έκθεση της Κομισιόν την βλέπει ως πιθανή, εφόσον ολοκληρωθεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις η αξιολόγηση.

Και όπως όλα δείχνουν, επισήμως τουλάχιστον, οι Ευρωπαίοι υπόσχονται στην Αθήνα  ολοκλήρωση της συμφωνίας έως τα τέλη Μαΐου. Παρά τα ρίσκα που η πρόβλεψη αυτή ενέχει, χθες μόλις ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, έθεσε ως ορόσημο το τέλος του μήνα λέγοντας πως «ελπίζω ότι μέχρι το τέλος του Μαΐου, οπότε θα συναντηθούμε για τη Σύνοδο των G7, η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος θα έχει αξιολογηθεί θετικά».

Ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί εξέφρασε «συγκρατημένη αισιοδοξία» για συμφωνία την ερχόμενη Δευτέρα αλλά δεν έκρυψε πως «τα ζητήματα που εκκρεμούν δεν είναι εύκολα» -κοντά στο πνεύμα δηλαδή των δηλώσεων αξιωματούχου στο Reuters που έλεγε πως «θα χρειαστούν βδομάδες».

Διαβάστε ακόμα: 

http://www.mononews.gr/o-mithos-ton-53-tou-siriza-ine-oli-tous-efkatastati-ke-100-me-ton-tsipra/42323

Διαβάστε ακόμα:

http://www.mononews.gr/leonidas-mpompolas-esther-koplowitz-megalo-ergo-gia-aktora-ke-fcc-stin-l-ameriki/42300

Δείτε  ακόμα:  mononews+Tedx

http://www.mononews.gr/as-milisoume-gia-sex-esther-perel-to-mistiko-gia-mia-makrochronia-schesi-video/42301