Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Έκπληξη στην αγορά: Γιατί πουλάει ο Βακάκης . Κλυδωνισμοί στην μετοχή της Jumbo

Βακάκης

Απόστολος Βακάκης. Επικεφαλής της εταιρείας Jumbo

Μεγάλη έκπληξη προκαλεί η απόφαση του μεγαλομετόχου των Jumbo να πουλήσει σημαντικό ποσοστό μετοχών που έχει στην κατοχή του. Μετά από αυτή την εξέλιξη η τιμή της μετοχής υποχώρησε κατά 4,06%. Ο πρόεδρος της Jumbo, Απόστολος Βακάκης, θα πουλήσει το 3,5% της Jumbo (4,8 εκατ. μετοχές), μέσω της διαδικασίας του book-building. Η τιμή αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 14,95 και 15,20 ευρώ, ενώ η διαδικασία εκτιμάται ότι θα διακανονιστεί στις 20 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο πρόεδρος της Jumbo A. Βακάκης αναμένεται να προβεί στην πώληση με discount περί το 5-6,56% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της χθεσινής συνεδρίασης.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το ποσοστό του κ. Βακάκη θα μειωθεί στο 23,22%, από 26,72% σήμερα.

Σύμφωνα με το πρώτο σχόλιο των αναλυτών, η εξέλιξη αυτή μπορεί να προκαλέσει κλυδωνισμούς στην αγορά, δεδομένου του “ειδικού βάρους” που έχει ο κ. Βακάκης στη διοίκηση της εισηγμένης.

Τι έγινε γνωστό στις 12.00 το μεσημέρι

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό ότι διατέθηκε το 3,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Jumbo (ΜΠΕΛΑ) μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης ο βασικός μέτοχος και ισχυρός άνδρας κ. Απ. Βακάκης. Το βιβλίο προσφορών έτρεξε χθες η Citigroup και η προσφορά καλύφθηκε από ξένους πελάτες της. Η τιμή της διάθεσης διαμορφώθηκε στα 14,95 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απόστολος Βακάκης: Η σιωπή και οι Μαλδίβες