Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Εθνική Πανγαία: Ο Beny Steinmetz έφυγε, δύο νέα funds μπήκαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ κ. Αριστοτέλης Καρυτινός

Γεγονός είναι η είσοδος (εμμέσως) στην Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) δύο νέων επενδυτικών κεφαλαίων, των Coller Capital (μέσω άλλου οχήματος) και Castlelake και η αποχώρηση του Ισραηλινού επιχειρηματία Beny Steinmetz, καθώς σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εσωτερικών αλλαγών στη μετοχική σύνθεση της Invel.

Η Invel επενδυτική πλατφόρμα διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων (private equity fund) με επικεφαλής τον Χριστόφορο Παπαχριστοφόρου διατηρεί ποσοστό 65,49% στην Πανγαία.

Είχε προηγηθεί το πράσινο φως από την Εθνική Τράπεζα η οποία έχει στην ΑΕΕΑΠ ποσοστό 32,66% και ήταν αναγκαίο να συναινέσει στις μετοχικές αλλαγές στην Invel. Αναμένεται στη συνέχεια να δοθεί αναλυτική ενημέρωση από τις προαναφερόμενες εταιρείες.