Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Δημοσκόπηση Marc: Αυτοδυναμία της ΝΔ – Μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα». Η ΝΔ έχει συγκεντρώσει ποσοστό 31,2%, έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, υπάρχουν εκτιμήσεις πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές δύναται να λάβει αυτοδυναμία με 160 βουλευτές.

Τρίτο κόμμα στη δημοσκόπηση είναι το ΚΙΝΑΛ ενώ η επόμενη Βουλή σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης θα είναι πεντακομματική.

Πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων:

Επιπλέον στοιχεία δείχνουν πως μόνο το 24,5% των πολιτών πιστεύει πως δεν θα μειωθούν οι συντάξεις έναντι 47,9% που εκτιμά ότι η σημερινή κυβέρνηση θα συμφωνήσει να μειωθούν αργότερα και 22% που εκτιμά ότι θα μειωθούν ούτως ή άλλως.

Αναφορικά με την πορεία της οικονομίας το 79,1% εκτιμά ότι τα πράγματα του επόμενους μήνες θα είναι τα ίδια με σήμερα (36,2% έναντι 40,1% τον Σεπτέμβριο) ή χειρότερα (42,9% έναντι 33,2% τον προηγούμενο μήνα).

Υψηλό παραμένει το ποσοστό των πολιτών που λέει «όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών. Το 64,5% δηλώνει πως η συμφωνία δεν πρέπει να επικυρωθεί από τη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημοσκόπηση Pulse: Δέκα μονάδες μπροστά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Νέα πρόκληση από τον σύμβουλο του Ερντογάν: «Η Ελλάδα θα καταστραφεί μέσα σε 3-4 ώρες»