• Πολιτική

    Νέα δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom


    Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 9,7% μονάδες, δίνει πανελλαδική δημοσκόπηση της RASS για το ACTION24. Η δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στην εκπομπή BrainStorming με τους Γιώργο Κουβαρά, Γιώργο Πιέρρο και τον Σταμάτη Ζαχαρό περιλαμβάνει την παραίτηση Κοτζιά, καθώς διενεργήθηκε από τις 15 έως 18 Οκτωβρίου.

    Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 30,4 %, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%, το ΚΙΝΑΛ 9,8% , η Χρυσή Αυγή 7,4% το ΚΚΕ 7,2%, η Ένωση Κεντρώων 2,7%, οι ΑΝ.ΕΛΛ 2,1%, η Ελληνική Λύση 1,1% ενώ τα άλλα κόμματα βρίσκονται κάτω από το όριο του 1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 12,1% των ερωτηθέντων.

    Στο ερώτημα ποιος εκφράζει καλύτερα τον χώρο της Κεντροαριστεράς το 41,9% των ερωτηθέντων απαντούν το ΚΙΝ.ΑΛ και η Φώφη Γεννηματά το 29% ο ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας και το 25,7% κανείς.

    Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 41,9%, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά με 39,6% και ακολουθούν:

    Δημήτρης Κουτσούμπας 30,4%

    Βασίλης Λεβέντης 26,5%

    Αλέξης Τσίπρας 26,5%

    Σταύρος Θεοδωράκης 24,5%

    Πάνος Καμμένος 14,1%

    Νίκος Μιχαλολιάκος 8,7%

    Rass1
    Rass3
    Αναφορικά με την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με ποσοστό 38,2%.
    rass2
    Τέλος, σε ό,τι αφορά την Παράσταση Νίκης η κοινή γνώμη θεωρεί δεδομένη την επικράτηση της ΝΔ στις επόμενες εκλογές καθώς η διαφορά των δύο κομμάτων ξεπερνά τις πενήντα ποσοστιαίες μονάδες (51,5).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σφοδρή επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση: Οι απειλές φίμωσης του Τύπου δεν φοβίζουν κανέναν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θέλουν να μας κάνουν Βενεζουέλα: Αντί να ασχοληθούν με την ΤΙΤΑΝ, θέλουν να φιμώσουν τον Τύπο και το iefimerida.gr

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα Δημοκρατία: Ο Τσίπρας φοβάται να δημοσιοποιήσει την επιστολή Κοτζιά



    ΣΧΟΛΙΑ