Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ολοκληρώθηκε με συνολική βουτιά 12,4% η καταστροφική εβδομάδα για τον Dow Jones

Wall Street

Με νέες σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσε τον Φεβρουάριο και την εβδομάδα η Wall Street, συνεχίζοντας το εκτεταμένο sell off που προκαλεί η επιδημία Covid-19 και ο νέος κορονοϊός.

Οι επιδόσεις των διεθνών αγορών, και ειδικότερα της Wall Street, θυμίζουν έντονα τις εποχές του 2008, καθώς ο νέος ιός εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη. Η ανυπαρξία εμβολίου και θεραπείας σε συνδυασμό με την απουσία αποτελεσματικών φαρμάκων, οδηγεί αναγκαστικά τις υγειονομικές αρχές σε περιοριστικά μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η περαιτέρω μετάδοση. Τα περιοριστικά μέτρα, ωστόσο, προκαλούν αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, ενώ ο φόβος για το τι θα μπορούσε να ακολουθήσει επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στις αγορές.

Πλέον η πτώση από τα ιστορικά υψηλά που πραγματοποιήθηκαν μέσα στη χρονιά έχει ξεπεράσει το 10% για τον Dow Jones και τον S&P 500, κάτι που σημαίνει πως έχουν μπει πλέον σε έδαφος διόρθωσης, με τους επενδυτές να μην είναι ενδιαφέρονται για το ρίσκο, στρεφόμενοι μαζικά προς τα κρατικά αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση για το 10ετές αμερικανικό κρατικό ομόλογο έκλεισε στη τιμή ρεκόρ των 1,127% την Παρασκευή.

Ο Dow  Jones έκλεισε την Παρασκευή στις 25.409,76 μονάδες, περιορίζοντας στο τέλος την βουτιά του στις 356,88 μονάδες ή -1,39%.  Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 12,4%, ενώ ο Φεβρουάριος έκλεισε με μηνιαία πτώση 10%.

Ο S&P 500 έκλεισε την Παρασκευή στις 2.954,09 μονάδες με απώλειες 24,67 μονάδων ή  -0,83%. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο δείκτης έκλεισε με απώλειες 11,5%, ενώ ο Φεβρουάριο με μηνιαία πτώση 8,4%

Ο τεχνολογικός Nasdaq, ωστόσο, κατάφερε να κλείσει σχεδόν αμετάβλητος την Παρασκευή στις 8.567,37 σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,01%. Πάντως η εβδομάδα ήταν αρνητική, με τον δείκτη να σημειώνει πτώση 10,5%, ενώ ο Φεβρουάριος έκλεισε στο -6,4%.