Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Έχασε και τις 27.000 μονάδες ο Dow Jones – Νέες απώλειες για χρυσό και πετρέλαιο

Wall Street

Κάτω και από τις 27.000 μονάδες κατρακύλησε την Τετάρτη ο Dow Jones, παρά την αρχική προσπάθεια για ανάκαμψη μετά τις εφιαλτικές δύο συνεδριάσεις της αρχής της εβδομάδας.

Ο φόβος για τις επιπτώσεις του κοροναϊού στην παγκόσμια οικονομία, και ειδικά στην περίπτωση που η επιδημία  Covid-19 επεκταθεί και στις ΗΠΑ, πέρα από τα μεμονωμένα κρούσματα που έχουν καταγραφεί, συνεχίζει να προκαλεί άγχος στους επενδυτές. Η πιθανότητα μετατροπής της επιδημίας σε πανδημία, παρά την κάμψη που παρατηρείται στην Κίνα, μοιάζει αρκετά πιθανή, ειδικά μετά την έξαρση των κρουσμάτων σε Ιταλία, Νότια Κορέα και Ιράν. Και ενώ ο νέος ιός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα θανατηφόρος, η δυνατότητα ταχύτατης εξάπλωσής του και τα μέτρα των κρατών για τον περιορισμό της κινδυνεύουν να επηρεάσουν αρνητικά την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία είχε δείξει σημάδια ανάκαμψης μετά τις λύσεις που είχαν δοθεί για να ξεπεραστεί ο  εμπορικός πόλεμος.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο Dow Jones έκλεισε με νέες απώλειες 123 μονάδων (-0,45%) στις 26.957,59 μονάδες. Από τις 30 μετοχές που αποτελούν τον δείκτη, οκτώ μετοχές, ενώ οι υπόλοιπες έκλεισαν ξανά στο κόκκινο. Τη μεγαλύετερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Pfizer (2,33%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση αυτή της Walt Disney (-3,74%) έπειτα και από την απόφασή για απόσυρση του CEO της Μπομπ Άιγκερ.

Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.116,39 μονάδες με απώλειες -0,38%, ενώ αντίθετα σε θετικό έδαφος έκλεισε ο Nasdaq  στις 8.980,77 μονάδες με άνοδο +0.17%.

Για δεύτερη ημέρα πτωτικά έκλεισε η τιμή του χρυσού, με το συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου να υποχωρεί κατά -0,4% στα 1.643,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Πτώση και για το αργό τύπου WTI,  παραδόσεως Απριλίου, στα 48,73 δολάρια το βαρέλι, με απώλειες -2,3%. Η τιμή του Brent, παραδόσεως Απριλίου, υποχώρησε κατά -2,8%  στα 53,43 δολάρια το βαρέλι.