Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Τζ. Πάουελ (FED): Ανθεκτική η αμερικανική οικονομία

Τζερόμ Παουελ,

Τζερόμ Παουελ, επικεφαλής FED

Αισιόδοξος για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στην πρώτη του εξαμηνιαία ομιλία για το 2020 στο Κογκρέσο.

Ο κ. Πάουελ ανέφερε πως το δεύτερο εξάμηνο του 2019 η «οικονομία φάνηκε ανθεκτική στις παγκόσμιες αντιξοότητες που εντάθηκαν το περασμένο καλοκαίρι», δήλωσε ο Πάουελ στην Επιτροπή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της αμερικανικής Βουλής, καθώς αυξήθηκε περαιτέρω η οικονομική δραστηριότητα και ενδυναμώθηκε η αγορά απασχόλησης».

Ο επικεφαλής της Fed ανέφερε πως οι κίνδυνοι όπως η αβεβαιότητα για την εμπορική πολιτική εξασθενούν και η παγκόσμια ανάπτυξη σταθεροποιείται. Ωστόσο, όπως ανέφερε, η Fed παρακολουθεί στενά την πορεία του κοροναϊού και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην οικονομία της Κίνας και κατά συνέπεια στην παγκόσμια ανάπτυξη.

Πάντως, ο Πάουελ άφησε να εννοηθεί ότι δεν βλέπει λόγο για προσαρμογή των αμερικανικών επιτοκίων εκτός κι αν υπάρξουν νέες εξελίξεις που θα οδηγήσουν σε «ουσιαστική επανεξέταση» των σημερινών προοπτικών.