Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Τράπεζα της Αγγλίας: Μείωση του βασικού επιτοκίου στο 0,1% και QE 200 δισ. λιρών

Σε έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού στην βρετανική οικονομία προχώρησε η Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία ανακοίνωσε την μείωση του βασικού της επιτοκίου στο 0,1% από 0,25%.

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε την αγορά assets (κυρίως χρεογράφων του βρετανικού δημοσίου) συνολικής αξίας έως 200 δισ. λιρών.

Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποίησε πως το οικονομικό σοκ στη χώρα και διεθνώς από την πανδημία του κορονοϊού θα είναι «οξύ και μεγάλο».

Υπενθυμίζεται πως  στις 11 Μαρτίου η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου είχε περικόψει εκτάκτως το βασικό επιτόκιό της από 0,75% σε 0,25%. Οι αξιωματούχοι της είχαν συμφωνήσει σε νέο χρηματοδοτικό πακέτο για τις τράπεζες, με στόχο να διοχετεύσουν πίστωση σε μικρές επιχειρήσεις που επηρεάστηκαν από τον ιό.