Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Το «πάρτι» της Wall Street για Apple και Tesla δεν κατάφερε να σώσει τον Dow Jones

Wall Street

Μικτή ήταν η εικόνα στη Wall Street την Πέμπτη, με τις τεχνολογικές μετοχές να δίνουν ώθηση στον Nasdaq και τον S&P, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να… σώσουν και τον Dow Jones, ο οποίος έκλεισε με οριακές απώλειες.

Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,03% στις 25.326,16 μονάδες. Αντίθετα ο
S&P 500 έκλεισε στις 2.827,22 μονάδες, με κέρδη 0,49% ενώ ο Nasdaq στις 7.802,69 μονάδες, με κέρδη 1,24%.

Η ημέρα σημαδεύτηκε από το μεγάλο κατόρθωμα της Apple (+2,99%), η οποία χάρη στα κέρδη στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, μετά την ανακοίνωση των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων για το τρίμηνο, κατάφερε να γίνει η πρώτη αμερικανική εισηγμένη που ξεπερνά σε κεφαλαιοποίηση το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Παράλληλα, οι χθεσινές ανακοινώσεις της Tesla, η οποία παρά τις ζημιές στο προηγούμενο τρίμηνο, κατάφερε να αυξήσει την παραγωγή του Model 3 στα τέλη Ιουνίου, κάνοντας τα στελέχη της να ευελπιστούν για κέρδη στο επόμενο τρίμηνο, ώθησαν τη μετοχή της στο +16,14%. Είναι χαρακτηριστικό πως οι επενδυτές που είχαν επιλέξει να ποντάρουν στο short για την μετοχή της εταιρείας του Elon Musk κατέγραψαν στα χαρτιά απώλειες άνω του 1 δισ. δολαρίων.

Την ίδια ώρα, παρέμειναν οι ανησυχίες της αγοράς για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και τις νέες απειλές για κυρώσεις που φαίνεται ετοιμάζεται να επιβάλει η κυβέρνηση Τραμπ στις κινεζικές εισαγωγές. Την ίδια ώρα, η Fed, η οποία διατήρησε αμετάβλητα χθες τα επιτόκια της, εμφανίζεται έτοιμη για μια αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση.