Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Think Tanks

Ποιος είναι ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος που αύξησε την περιουσία του κατά 8 δισ. σε 2 ημέρες

Hui Ka Yan, Επικεφαλής της εταιρείας ακινήτων Evergrande, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας

Hui Ka Yan, Επικεφαλής της εταιρείας ακινήτων Evergrande, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας

Ένα μεγάλο στοίχημα σε μικρές κινεζικές πόλεις έχει οδηγήσει σε απίστευτα κέρδη έναν όμιλο real estate.

Ο Hui Ka Yan, επικεφαλής της εταιρείας ακινήτων, Evergrande στο Χονγκ Κονγκ, είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 8 δισ. δολάρια στα 33,5 δισ. δολάρια μέσα σε δύο ημέρες, καθώς οι μετοχές της επιχείρησής του ενισχύθηκαν περισσότερο από το 34%. Είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, σύμφωνα με την κατάταξη του Forbes σε πραγματικό χρόνο, μετά τον Jack Ma της Alibaba και τον πρόεδρο της Tencent, Ma Huateng.

Η Evergrande Group είναι μια εταιρεία με 600 περίπου projects σε περισσότερες από 200 πόλεις της Κίνας. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο-έκπληξη 393% από τις αρχές του 2017, γεγονός που εξασφάλισε στον Hui κέρδη 24,5 δισ. δολαρίων μέσα σε ένα χρόνο.

Η άνοδος της μετοχής ήταν αποτέλεσμα ανακοίνωσης της εταιρείας ότι τα μη ελεγμένα καθαρά κέρδη της στο πρώτο εξάμηνο του 2017 θα είναι τριπλάσια συγκριτικά με τα κέρδη του προηγούμενου έτους. Η Evergrande ανέφερε ότι οι κυριότεροι λόγοι για την αύξηση των κερδών της είναι τόσο η υψηλότερη μέση τιμή πώλησης όσο και η αύξηση των πωλήσεων οικοπέδων. Επιπλέον, ο όμιλος έχει εξοφλήσει τα χρέη του, γεγονός που θα αυξήσει τα κέρδη που θα αποδοθούν στους μετόχους.

Με έδρα την Guangzhou της Κίνας, η Evergrande έχει επενδύσει κυρίως σε λιγότερο γνωστές κινεζικές πόλεις όπως η Liaoyang και η Tongling. Η πολυετής επενδυτική έκρηξη στην ανοικοδόμηση ακινήτων σε μεγάλες μητροπόλεις όπως το Πεκίνο και η Σαγκάη έχει οδηγήσει σε περιορισμούς σε αυτές τις αγορές, ενώ οι μικρότερες κομβικές πόλεις έχουν μέχρι στιγμής ξεφύγει από τέτοιους περιορισμούς.

Να σημειωθεί ότι μαζί με τη σύζυγό του, ο Hui κατέχει περίπου τα τρία τέταρτα της εταιρείας.

Πηγή: Forbes

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: BlackRock Blog: Τι πραγματικά σημαίνουν τα στοιχεία του πληθωρισμού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 10 εταιρείες που σου εξασφαλίζουν απεριόριστες διακοπές

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Oι ΗΠΑ ανοίγουν το δρόμο αγοράς όπλων στους Ευρωπαίους