Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

«Ταύρος» για την IPO της Porsche η αμερικανική Jefferies

Porsche

Porsche

«Αναμένουμε μια πολύ υψηλή αρχική δημόσια προσφορά της Porsche» ανέφερε η τράπεζα επενδύσεων Jefferies, κόντρα στις προβλέψεις των HSBC Holdings Plc και  Quest της Canaccord Genuity Ltd, που αμφισβητούν το ύψος του στόχου που έχει θέσει η Volkswagen.

O γερμανικός όμιλος, που κατέχει τη μάρκα αυτοκινήτων Porsche αναζητά αποτίμηση από 70 έως 75 δισ. ευρώ, τιμή που η Quest αμφισβητεί εκτιμώντας ότι θα φτάσει μόνο στα δύο τρίτα.

Αντίθετα, η Jefferies υποστηρίζει ότι η τιμή θα εκτοξευτεί επικαλούμενη συζητήσεις με επενδυτές καθώς και δημοσιεύματα στον Τύπο.

«Το ενδιαφέρον της αγοράς είναι υψηλό», αναφέρουν σημειώνοντας ότι πάνω από το 40% της προσφοράς έχει ήδη διατεθεί σε θεσμικούς επενδυτές.

Η μετοχή διαπραγματεύτηκε στα 89 ευρώ ανά μετοχή στις εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές το πρωί της Δευτέρας.

Οι μετοχές διατίθενται προς τους επενδυτές από 76,5 έως 82,5 ευρώ η μία. Οι τιμές αυτές αν και ενθαρρυντικές δεν αποτελούν εγγύηση για ένα ράλι.

Η εταιρεία αναμένεται να καθορίσει την τελική τιμή προσφοράς IPO μετά το κλείσιμο του βιβλίου παραγγελιών για την πώληση μετοχών την Τετάρτη. Η νέα μετοχή θα αρχίσει να διαπραγματεύεται μια μέρα αργότερα.

Διαβάστε επίσης:

Porsche: Με αναφορές στο μοντέλο-θρύλο η IPO- Διάθεση 911 εκατ. μετοχών στην αγορά