Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε νέα ιστορικά ρεκόρ έκλεισαν οι βασικοί δείκτες – Άλμα 4,88% για τη μετοχή της Disney

Wall Street

Νέα ιστορικά ρεκόρ κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς η αμερικανική αγορά αισιοδοξεί για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας αλλά και την πορεία των εμβολιασμών.

Συνεχίζοντας με φόρα από την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, η οποία ήταν η καλύτερη για την αγορά από τον περασμένο Νοέμβριο, οι επενδυτές εμφανίζονται πιο σίγουροι για το νέο πακέτο στήριξης  που προτείνει ο Τζο Μπάιντεν, μετά και την ψήφιση από τη Γερουσία του σχεδίου για τον προϋπολογισμό. Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε μάλιστα την Κυριακή πως εάν το Κογκρέσο εγκρίνει το οικονομικό πακέτο των 1,9 τρισ. δολαρίων, η πλήρης απασχόληση θα επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα το επόμενο έτος.

Παράλληλα, η πρόοδος στον εμβολιασμό και τα αισιόδοξα κέρδη του τέταρτου τριμήνου έχουν αυξήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Σύμφωνα με το CDC των ΗΠΑ, 31,59 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν μία ή περισσότερες δόσεις εμβολίων COVID-19, ενώ 9,15 εκατομμύρια άτομα έλαβαν τη δεύτερη δόση από την Κυριακή.

Στο προσκήνιο φυσικά βρίσκεται η κίνηση της Tesla να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε bitcoin, ανακοινώνοντας παράλληλα την πρόθεσή της να επιτρέψει τις αγορές προϊόντων της με το διάσημο κρυπτονόμισμα. Η μετοχή της Tesla έκλεισε με άνοδο 1,31% στα 863,42 δολάρια, ενώ το bitcoin κατέγραψε νέα ιστορικά υψηλά, φτάνοντας τα 44.300 δολάρια.

Παράλληλα, η αγορά αναμένει τη νέα σειρά οικονομικών αποτελεσμάτων, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται κυρίως στις ανακοινώσεις της Walt Disney, γύρω από τους συνδρομητές της συνδρομητικής πλατφόρμας της.

Έτσι, ο  Dow Jones έκλεισε στις 31.385,76 μονάδες με άνοδο 0,76%, ο S&P 500 στις 3.915,59 μονάδες με κέρδη 0,74% και ο Nasdaq στις 13.987,64 μονάδες με άνοδο 0,95%. Αυτό ήταν το πρώτο κλείσιμο σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ για τον Dow Jones από τις 20 Ιανουαρίου. Αντίθετα ήταν το τρίτο συνεχόμενο νέο ιστορικό υψηλό για του S&P 500 και τον Nasdaq.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, η Walt Disney έκλεισε με κέρδη (4,88%), ενώ ακολούθησε η Chevron με άνοδο 2,49%, χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις του πετρελαίου. Η Caterpillar έκλεισε με άνοδο 2,31%. Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η μετοχή της Nike (-1,17%) ενώ ακολούθησε η μετοχή της Merck (-1,00%) και αυτή της  Visa (-0,90%). Συνολικά, 23 έκλεισαν με άνοδο και 7 με απώλειες.