Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Με νέα ήπια άνοδο διεύρυνε το θετικό σερί

Χρηματιστές στη Wall Street

Σε ανοδικό έδαφος έκλεισαν για μια ακόμη ημέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη.

Ο Dow  Jones έκλεισε στις 34.991,21 μονάδες με άνοδο 0,47%, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.502,88 μονάδες με κέρδη 0,16% ενώ ο Nasdaq στις 14.103,84 μονάδες με άνοδο  0,07%.

Μετά την πτώση 18 μονάδων βάσης την Τρίτη, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σημείωσε άνοδο 9 μονάδων βάσης στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ανεβαίνοντας στο 4,539%.

Η Wall Street ερχόταν από μια ισχυρή συνεδρίαση την Τρίτη στην οποία ο S&P 500 και ο Nasdaq είχαν την καλύτερη μέρα τους από τον Απρίλιο. Αυτά τα κέρδη ήρθαν αφού ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε σταθερός τον Οκτώβριο , ενώ η συναίνεση του Dow Jones ανέμενε ελαφρά άνοδο.

Την Τετάρτη, τα νέα στοιχεία έδειξαν πως ο δείκτης τιμών παραγωγού του Οκτωβρίου, ο οποίος μετρά τις τιμές χονδρικής, υποχώρησε κατά 0,5% σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του από τον Απρίλιο του 2020. Ωστόσο, μείωση κατά 0,1% τον περασμένο μήνα κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις, έπειτα από αύξηση κατά 0,9% τον Σεπτέμβριο, ωστόσο δεν επιβεβαίωσαν την πρόβλεψη για μείωση κατά 0,3% βάσει της μέσης εκτίμησης των αναλυτών.

Στις εταιρικές ειδήσεις, η Target σημείωσε σχεδόν 18% μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο. Οι μετοχές της εταιρείας ένδυσης VF Corp σημείωσαν άνοδο 14% μετά την αναβάθμιση από τη JPMorgan.

Από τις μετοχές του Dow Jones, η Disney έκλεισε στο +3,14%, η Intel στο +3,04% και η Walgreens Boots Alliance στο +2,18%, σημειώνοντας τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των 23 ανοδικών τίτλων. Από τις υπόλοιπες 7 μετοχές που έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, τη χειρότερη επίδοση σημείωσαν οι Salesforce και Merck,  με απώλειες 0,80% έκαστη.

Διαβάστε επίσης

Ευρωαγορές: Κέρδη μετά την υποχώρηση του πληθωρισμού στη Βρετανία

ΗΠΑ: Εγκάρδια υποδοχή Μπάιντεν στον Σι Τζινπίνγκ

ΗΠΑ: Οι μισοί ψηφοφόροι του Μπάιντεν θα τον ξαναψήφιζαν για να εμποδίσουν την επιστροφή Τραμπ