Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Χριστουγεννιάτικο πάρτι με νέο ρεκόρ για τον S&P 500

Wall Street

Με τον S&P 500 σε νέο ιστορικό υψηλό ολοκληρώθηκε η εβδομάδα στη Wall Street, με τα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης να παραμένουν κλειστά την Παρασκευή για την παραμονή των Χριστουγέννων.

Η αγορά βρήκε νέα στήριξη στα θετικά στοιχεία γύρω από τη μειωμένη νοσηρότητα και τη μειωμένη σοβαρότητα της παραλλαγής Όμικρον σε σχέση με την παραλλαγή Δέλτα, αν και η μεταδοτικότητά της είναι πολύ υψηλότερη.

Παράλληλα, θετικά ήταν και τα νέα για την αποτελεσματικότητα της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου της  AstraZeneca απέναντι στη νέα παραλλαγή, την ώρα που στις ΗΠΑ η FDA έδωσε την έγκρισή της για την κυκλοφορία των χαπιών της Merck και της Pfizer κατά της Covid-19.

Σε αυτό το κλίμα, o Dow  Jones έκλεισε στις 35.950,56 μονάδες με άνοδο 0,55%, ο S&P 500 στις 4.725,79 μονάδες με κέρδη 0,62%
ενώ ο Nasdaq στις 15.653,37 μονάδες με άνοδο 0.85%.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έκλεισε με συνολικά άνοδο 1,7%, ο S&P 500 με άνοδο 2,3% και ο Nasdaq με άνοδο  3,2%.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι νέες αιτήσεις έναρξης καταβολής επιδομάτων ανεργίας παρέμειναν στις 205.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου.

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών ενισχύθηκαν κατά 2,5% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,6% τον Νοέμβριο.

Το προσωπικό εισόδημα  ενισχύθηκε κατά 0,4%, ωστόσο σε προσαρμοσμένη βάση για τον πληθωρισμό υποχώρησε 0,2%. Ο δείκτης τιμών για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης ενισχύθηκε  στο 5,7% τον Νοέμβριο από 5% τον  Οκτώβριο.

Οι πωλήσεις νέων κατοικιών ενισχύθηκαν κατά 12,4%,στον ετήσιο εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 744.000 μονάδων, ωστόσο οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο στις 766.000 μονάδες.

Τέλος η καταναλωτική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε στις 70,6 μονάδες, τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε επίσης

Ισχυρά κέρδη για πετρέλαιο μετά τα θετικά νέα γύρω από την Όμικρον – Άνοδος και για τον χρυσό

Ανοδική η Πέμπτη για τις ευρωαγορές με κέρδη για τις αεροπορικές εταιρείες