Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Ανοδικά αλλά μακριά από τα υψηλά ημέρας ο Dow Jones, δεν τα κατάφερε ούτε την Τετάρτη ο Nasdaq

χρηματιστές στη wall street

Με την ανάκαμψη που επιχείρησαν οι βασικοί δείκτες να χάνει τη δυναμική της στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης, η Wall Street έκλεισε με μικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.301,93 μονάδες με άνοδο 0,19% ενώ ο S&P 500 στις 4.183,96 μονάδες με κέρδη 0,21%. Αντίθετα, οριακές απώλειες -0,01% κατέγραψε ο Nasdaq, που έκλεισε στις 12.488,93 μονάδες.

Από τις μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι Visa (6,44%), Microsoft (4,81%) και Salesforce (2,69%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι Boeing (-7,53%),  Cisco (-3,12%) και Verizon (-1,96%).

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την Τετάρτη βρέθηκαν τα εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών.

Η Microsoft κατέγραψε ισχυρά αποτελέσματα, καλύτερα των εκτιμήσεων των επενδυτών, ενώ έδωσε αισιόδοξες προβλέψεις και για τα μελλοντικά έσοδα.

Η Visa, η οποία βρέθηκε στην κορυφή του Dow Jones, κατάφερε να ξεπεράσει με τα αποτελέσματα τριμήνου τις προσδοκίες των αγορών, ενώ η Enphase Energy σημείωσε άνοδο 7,72% και βρέθηκε στην κορυφή του S&P 500.

Από την άλλη πλευρά, η μητρική Alphabet της Google είδε την μετοχή της να κλείνει στο -3,67% αφού τα αποτελέσματα των κερδών του τεχνολογικού γίγαντα δεν κατάφεραν να πιάσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Μάλιστα η διοίκηση, στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, προειδοποίησε για ένα ακόμη δυνητικά αδύναμο τρίμηνο.

Η Boeing, η οποία βρέθηκε στην τελευταία θέση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones και του S&P 500 κατέγραψε ένα τρίμηνο με απώλεια κερδών.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, τα βλέμματα στράφηκαν στη μετοχή της Meta, με την εταιρεία να ανακοινώνει καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα. Η μετοχή σημειώνει άνοδο 9% στη μετασυνεδριακή διαδικασία.