Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Σχεδόν αμετάβλητος ο ΓΔ, παρά την κακή εκκίνηση – Αιχμή ο Μυτιληναίος

Σχεδόν αμετάβλητη είναι η εικόνα του Γενικού Δείκτη Τιμών του XA (-0,09%), με τις πιέσεις που καταγράφονται στα διεθνή χρηματιστήρια να μην έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην μέχρι τώρα πορεία του. Μετά από μία απότομη πτώση στην εκκίνηση της συνεδρίασης, όπου άγγιξε τις 646,83 μονάδες (-1,54%), ο ΓΔ άρχισε να εμφανίζει βελτιωμένη εικόνα και να αγγίζει στις 13:44 τις 656,34 μονάδες, αναπληρώνοντας, στην ουσία, όλη τη ζημιά της πρωινής συνεδρίασης.

Στον τραπεζικό κλάδο η ΠΕΙΡ παρουσιάζει τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή +1,26%.

Στον αντίποδα, η ΕΥΡΩΒ σημειώνει πτώση 3,28% και η ΑΤΤ 0,49%.

Η ΑΛΦΑ παρουσιάζει άνοδο 0,52% και αξίζει να αναφερθεί ότι σε ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο η τράπεζα ενημέρωσε πως από την 3η Δεκεμβρίου ο επενδυτικός οίκος Black Rock αύξησε τη συμμετοχή του στο 6,15% από το 5,92%.

Του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης ηγούνται η μετοχή του ομίλου Μυτιληναίος, με τον τίτλο να κερδίζει 2,77% και ΛΑΜΔΑ (+2,89%).

Άλμα +4,34% σημειώνει ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ο οποίος θα κατατάσσεται για λίγες ακόμη μέρες στο δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης, αντικαθιστώντας την ΕΥΔΑΠ στον Large Cap στις 24 Δεκεμβρίου.

Πτώση 0,92% καταγράφει ο ΟΤΕ, παρά την αύξηση του target price για τη μετοχή κατά 40% που έγινε από την Barclays, η οποία έδωσε νέα τιμή στόχο στα 14 ευρώ από τα 10 που ήταν προηγουμένως. Σύμφωνα με την εκτίμηση της Barclays, η αναβάθμιση του ΟΤΕ ήταν αποτέλεσμα του βελτιωμένου περιβάλλοντος της τηλεπικοινωνιακής αγοράς σε συνδυασμό με την κυρίαρχη θέση που καταλαμβάνει ο ΟΤΕ σε αυτή, καθώς και της καλύτερης εικόνας που παρουσιάζουν τα fundamentals του ομίλου.

Άνοδο σημειώνουν επίσης η ΜΟΗ (+0,71%) και τα ΕΛΠΕ (+1,68%), έπειτα από θετικές αναβαθμίσεις αναλυτών της HSBC.

Ικανοποιητική είναι και η εικόνα των ελληνικών ομολόγων, με την απόδοση της 10ετίας να υποχωρεί κατά 0,64% και της 5ετίας κατά 1,20%.