Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Ποιος πούλησε και ποιος αγόρασε στην Eurobank, το πάρτι στον ΟΠΑΠ και τα χαμόγελα που επέστρεψαν στο ταμπλό

Τα πακέτα συνεχίστηκαν ακόμα και σήμερα στην μετοχή της Eurobank, καθώς άλλαξε χέρια το 0,4% του μετοχικού κεφαλαίου με τρία πακέτα στα 0,86 ευρώ, όταν η μετοχή έκλεισε λίγο πάνω από τα 0,87 ευρώ. Η JP Morgan, κατά τις πληροφορίες, ήταν αυτή που οργάνωσε τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι πωλητής ήταν το αμερικανικό fund Vanguard και συνολικά σε δύο μέρες πούλησε ποσοστό πάνω από 3% στην Eurobank και 2,5% στην Εθνική.

Αγοραστές κατά τις πληροφορίες ήταν άλλα funds, αλλά και ιδιώτες Ελληνοαμερικανοί επενδυτές, οι οποίοι, όπως λέγεται έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να ασχοληθούν πιο ενεργά με τον τουρισμό στην Ελλάδα. Όπως και να ‘χει πάντως, μεγάλη πίεση εκτονώθηκε χθες στις τράπεζες με αποτέλεσμα την ανάκαμψη της αγοράς την Πέμπτη, μετά μάλιστα τις εκτιμήσεις διεθνών αναλυτών ότι η κατάσταση στην Μέση Ανατολή βαίνει προς εκτόνωση. Και όχι μόνο, αλλά φάνηκε και φως στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας με αποκορύφωμα την επίσκεψη στην Ουάσινγκτον του Κινέζου αντιπροέδρου για την υπογραφή της νέας εμπορικής συμφωνίας.

Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. έκλεισε με κέρδη 1,3%, στις 926,06 μονάδες (υψηλό 927) και με τζίρο 101 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10,8 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα. Θα πρόκειται για πολύ καλό νέο   αν οι συναλλαγές σταθεροποιηθούν πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ, σημειώνουν οι αναλυτές. Τράπεζες και ΟΠΑΠ ήταν τα χαρτιά που έκαναν τη διαφορά. Ο ΟΠΑΠ λόγω μερίσματος, αφού θα διανείμει 320 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε έξτρα μέρισμα 1 ευρώ. Και οι τράπεζες, εξαιτίας της παύσης προς το παρόν των πακέτων που κατέκλυσαν χθες και σήμερα την αγορά. Η μετοχή της Πειραιώς έκλεισε με άνοδο 5,93%, στα 3,17 ευρώ με υψηλό 52 εβδομάδων, τα 3,24 ευρώ. Κέρδη 3,57% για την Eurobank, 1,8% για την Alpha, στο 1,89 και 1,4% για την Εθνική, στα 2,87 ευρώ. Κίνηση στα 4,36 ευρώ για την ΔΕΗ, επίπεδα που αποτελούν νέα υψηλά 52 εβδομάδων, έπειτα από δύο πτωτικές συνεδριάσεις, νέα υψηλά για την ΓΕΚ/Τέρνα στα 7,88 ευρώ, σχεδόν 6% τα κέρδη της Ελλάκτωρ, σχεδόν 2% η άνοδος στην ΕΧΑΕ, στα 4,77 ευρώ, με το υψηλό των 52 εβδομάδων λίγο πάνω από 5 ευρώ, και 2,75% η μετοχή της Βιοχάλκο.

Τεχνικά, οι αναλυτές θα περίμεναν την διόρθωση μέχρι τις 880 μονάδες, κι αυτό για να μην υπάρξει πρόωρη υπερθέρμανση των αποτιμήσεων στο ταμπλό. Ο στόχος των 1.050 μονάδων αποτελεί πάντως ρεαλιστικός, αν προχωρήσει η αναβάθμιση της οικονομίας από την Fitch στις 24 Ιανουαρίου.