Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Motor Oil και τράπεζες σπρώχνουν χαμηλότερα το Χρηματιστήριο

Η αποστασιοποίηση των ξένων επενδυτών  και το αρνητικό κλίμα που κυριαρχεί στα διεθνή χρηματιστήρια ασκούν αρνητικές επιδράσεις στο χρηματιστήριο της Αθήνας που και σήμερα βρίσκεται στο «κόκκινο».

Η Motor Oil και οι τραπεζικές μετοχές είναι εκείνες που ασκούν τις μεγαλύτερες πιέσεις στο Γενικό Δείκτη ο οποίος 45 λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών υποχωρεί κατά 0,98% και βρίσκεται στις 649,34 μονάδες.

Από τα βαριά χαρτιά των 25 εταιρειών του FTSE LARGE CAP, τα 20 καταγράφουν πτώση, ένα σημειώνει άνοδο ενώ τα υπόλοιπα 4 βρίσκονται σε σταθερές τιμές.

Το χαρτί της Motor Oil καταγράφει πτώση της τάξεως του 3% ενώ απώλειες 2,47% έχει ο τίτλος της Alpha Bank, η Εθνική υποχωρεί κατά 1,94%, κοντά στο 2% είναι οι απώλειες της Eurobank και στο 2,3% είναι η πτώση της Τράπεζας Πειραιώς.

Μοναδικός τίτλος με άνοδο (ο,13%) είναι αυτός της εταιρείας Φουρλής ενώ σε σταθερά επίπεδα τιμών βρίσκονται η Coca Coca, η Αεροπορία Αιγαίου, η Τέρνα Ενεργειακή και η Lamda Development.

Από τα υπόλοιπα χαρτιά των μεγάλων εταιρειών, ο ΟΠΑΠ χάνει 1,5%, ο ΟΤΕ είναι 1,8% χαμηλότερα και η ΔΕΗ καταγράφει απώλειες 1,9%.

Όλα αυτά με ένα ισχνό τζίρο συναλλαγών ο οποίος διαμορφώνεται στα 5 εκατ. ευρώ.

Τουλάχιστον στο διεθνές σκηνικό οι πιέσεις στα χρηματιστήρια αποδίδονται αφενός μεν στην αμείωτη ένταση που παρουσιάζει η πανδημία, κυρίως στις ΗΠΑ αλλά και στα γενικότερα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Επί ελληνικού εδάφους αδύναμος κρίκος εξακολουθεί να είναι η απουσία των ξένων επενδυτών ενώ και από τους λιγοστούς οι οποίοι συμμετέχουν οι περισσότεροι εμφανίζονται να είναι πωλητές.