Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Επανήλθε η Wall Street – Στο +2,7% ο Nasdaq, 4,7% κέρδισε η μετοχή της Microsoft

Wall Street

Σε θετικό έδαφος επανήλθε η Wall Street, αφού η αγορά μοιάζει να ανέκαμψε μετά το τριήμερο sell-off των τεχνολογικών μετοχών, οι οποίες βυθίστηκαν σε βαθμό που δεν είχαν συνηθίσει οι επενδυτές το τελευταίο διάστημα.

Οι επενδυτές αναμένουν από το Κογκρέσο να προσφέρει περισσότερη βοήθεια στην οικονομία, λέγοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας να υπάρξει στήριγμα από την Πολιτεία, ωστόσο οι κομματικές διαφορές ανάμεσα σε Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς έχουν βάλει στον πάγο τις διαπραγματεύσεις.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρίσκεται και η ανάπτυξη εμβολίου κατά της Covid-19. Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενίσχυσε το θετικό κλίμα αναφέροντας πως σύντομα θα είναι έτοιμο κάποιο από τα υποψήφια εμβόλια κατά του ιού. Ωστόσο η AstraZeneca, με ανακοίνωσή της ήρθε να ταράξει το κλίμα, λέγοντας πως θα σταματήσει προσωρινά τις δοκιμές του εμβολίου, λόγω της ανεξήγητης ασθένειας ενός εθελοντή που συμμετείχε στις δοκιμές.

Σε ανοδικό έδαφος έκλεισε και ο χρυσός την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 11,70 δολ. ή 0,6% και έκλεισε στα 1.954,90 δολ. ανά ουγγιά.

Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης και το αργό. Ειδικότερα, το συμβόλαιο Οκτωβρίου κέρδισε 1,29 δολ. ή 3,5% και σκαρφάλωσε στα 38,05 δολ. το βαρέλι. Το Brent Νοεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1,01 δολ. ή 2,5% στα 40,79 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Έτσι, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο Dow Jones κέρδισε 440 μονάδες, ή 1,6%, στις 27.940 μονάδες και ενισχύθηκε από τα κέρδη της Microsoft, η οποία έκλεισε ανοδικά στο +4,25%, όπως και των μετοχών της Apple, που ενισχύθηκε κατά 3,98%, και της Salesforce.com, η  οποία σκαρφάλωσε στο +3,77% και στα 250,37 δολάρια.

Η μετοχή της Tesla σημείωσε άνοδο 10,9% μετά την «βουτιά» κατά 21% την Τρίτη, στον απόηχο της ανακοίνωσης της S&P Dow Jones Indices ότι δεν θα συμπεριλάβει την εταιρεία στον δείκτη S&P 500.

Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 2,01% στις 3,398,96 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, μετά τα απανωτά σερί πτωτικών συνεδριάσεων, σκαρφάλωσε στο 2,7% και έκλεισε στις 11.142 μονάδες.