Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρυσός: Νέα άνοδος 0,3% σε νέο ιστορικό υψηλό

Ραβδοι χρυσού - χρυσός - τμή χρυσού

Ανοδικά έκλεισε την Πέμπτη ο χρυσός, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία σε επίπεδα ιστορικών υψηλών, καθώς ενισχύονται οι εκτιμήσεις των αναλυτών για μειώσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες το καλοκαίρι.

Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Απριλίου σημείωσε άνοδο 0,3% στα 2.165,30 δολάρια η ουγγιά.

Οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ εκτιμήθηκαν από αναλυτές ως ένα σήμα για μια μείωση τον Ιούνιο, ενώ και ο Τζερόμ Πάουελ δήλωσε πως η FED δεν απέχει πολύ για να αποκτήσει «εμπιστοσύνη» πως ο πληθωρισμός οδεύει προς τον στόχο του 2% και να ξεκινήσουν οι μειώσεις επιτοκίων.

Έτσι, πλέον στις ΗΠΑ τα στοιχήματα για μια μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο αυξήθηκαν στο 72%, έναντι περίπου 63% στις 29 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το CME’s Fedwatch Tool.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η κίνηση των επενδυτών προς τα «ασφαλή καταφύγια», εν μέσω γεωπολιτικής αναταραχής. Ο χρυσός έχει ευνοηθεί ιδιαίτερα την περίοδο από την έναρξη της κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε επίσης

Αξιωματούχος Λευκού Οίκου: Κεντρικός ο ρόλος της Κύπρου στη δημιουργία διαδρόμου για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Συνάντηση Ζελένσκι Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή

Τζο Μπάιντεν: Πιο ισχυρό το NATO με την ένταξη της Σουηδίας