Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Δυναμικό ξεκίνημα στις 680 μονάδες

Μεγάλη αντίδραση πραγματοποιείται στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να ανεβαίνει 1,61%, στις 681 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 5 Ιουνίου.

Ο τζίρος ωστόσο είναι υποτονικός, στα 7,5 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός κλάδος σημειώνει τα περισσότερα κέρδη, 3,29%. Πάνω από 3% ενισχύεται η μετοχή της Εθνικής ΕΤΕ 2,78% 7,77 και πάνω από 2% Alpha, Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,80 και Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,00% 2,03.

Πάνω από 2% επίσης ενισχύονται η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ και Coca Cola.

Το κλίμα στην αγορά είναι θετικό ως αποτέλεσμα της ανόδου που σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές. Αυτή είναι η τελευταία εβδομάδα ενός πραγματικά δύσκολου εξαμήνου που ο κορονοϊός ανέκοψε την πορεία της αγοράς προς τις 1.000 μονάδες. Στο εξάμηνο αυτό ο τραπεζικός κλάδος γύρισε τρία και τέσσερα χρόνια πίσω, ενώ μετοχές του φλέρταραν με τα ιστορικά χαμηλά.

Η απόσταση πάντως που πρέπει να καλυφθεί είναι μεγάλη, αφού ο γενικός δείκτης συνεχίζει να καταγράφει απώλειες που ξεπερνούν το 25%, οι τράπεζες το 55% και οι υπόλοιποι κλάδοι 30%.

Στα καλά νέα της ημέρας εντάσσεται η δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η εμπορική συμφωνία των ΗΠΑ με την Κίνα είναι άθικτη, παρά το γεγονός ότι ο κορονοϊός «καλπάζει» στις ΗΠΑ και αλλού.