Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Δεν θέλει να πέσει και αψηφά τις ευρωαγορές – Υποχωρεί περαιτέρω το 10ετές ενόψει Λαγκάρντ

Wall Street

Η πορεία του ΑΕΠ στην Ελλάδα, οι νέες ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τα στοιχεία για τα μισθολόγια -και πάνω από όλα την ανεργία- στις ΗΠΑ είναι το τρίπτυχο που απασχολεί σήμερα την εγχώρια -και όχι μόνο- αγορά που ξεκίνησε τη συνεδρίαση πτωτικά, ακολουθώντας τη διεθνή τάση που καταγράφεται σήμερα.

Μετά το «3 στα 3», ήρθε η ώρα, όπως φαίνεται, για μία… ανάπαυλα, η οποία όμως δεν φαίνεται να έχει διάρκεια, καθώς οι εκτιμήσεις είναι, όπως και να ‘χει, θετικές. Κι αυτό γιατί το σταδιακό άνοιγμα των οικονομιών και η επίσπευση της άρσης και των τελευταίων περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα (βλ. μεταξύ άλλων άνοιγμα ΟΠΑΠ (VLTs) πιθανώς την ερχόμενη εβδομάδα, Aegean), δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας. Φυσικά, ο κορονοϊός δεν αποτελεί ακόμη παρελθόν, καθώς οι επιπτώσεις του πρώτου σφοδρού κύματος εξακολουθούν να επηρεάζουν την οικονομική δραστηριότητα, αν μη τι άλλο όμως η κατάσταση φαίνεται να ομαλοποιείται, μετά τις ευρύτατες αναταράξεις που προκάλεσε και στις αγορές.

Οι πωλητές επέστρεψαν στις τράπεζες, από τις οποίες ενισχύεται μόνο η Alpha, οριακά στα 0,61 ευρώ, ενώ η Εθνική καταγράφει απώλειες πάνω από 2%, η Πειραιώς πάνω από 1,8% και η Eurobank οριακά υποχωρεί στα 0,39 ευρώ.

Πιέσεις πάνω από 1,5% καταγράφονται στην Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0% 18,13 και στην ΕΧΑΕ, πάνω από 1% σε Βιοχάλκο και ΓΕΚ Τέρνα και πάνω από 2,7% στη Motor Oil.

Πιέσεις κάτω από τη 1 ποσοστιαία μονάδα εντοπίζονται στον ΟΤΕ ΟΤΕ -0,22% 13,75, στον ΟΠΑΠ, στον Μυτιληναίο, στην Jumbo, στην ΕΥΔΑΠ και στην Coca-Cola.

Στον αντίποδα, η Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,87% 2,62 επέστρεψε πάνω από το 1 ευρώ, μετά από 3 μήνες, ενώ η Aegean ανακάμπτει με κέρδη 2,2%.

Ο τζίρος στα πρώτα 35 λεπτά της συνεδρίασης αγγίζει τα 13 εκατ. ευρώ, με απόλυτη ισορροπία μεταξύ ανοδικών/καθοδικών μετοχών, καθώς 34 ενισχύονται και 32 υποχωρούν.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, ενόψει των ανακοινώσεων της Κριστίν Λαγκάρντ, υποχωρεί περαιτέρω στο 1,48%, με το αντίστοιχο ιταλικό να έπεται στο 1,56% και με τάσεις περαιτέρω ανόδου.