Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

«Αρμαγεδδών» πριν από το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου

Αρμαγεδδών. Αποκάλυψη

Άσχημο αναμένεται το ξεκίνημα του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών ΓΔ 0,83% 1.502,79 σήμερα εκτός και αν ανακαλυφθεί… τις επόμενες δύο ώρες το εμβόλιο για τον Covid-19.

Το Χρηματιστήριο του Τόκιο κατέρρευσε με πτώση μεγαλύτερη από 5% και τα συμβόλαια της Wall Street δείχνουν πτώση 4,79% και πτώση 5,60% του γερμανικού χρηματιστηρίου.

Το κλίμα επιδεινώθηκε ραγδαία αφού εκτός από τον κορονοϊό η παγκόσμια οικονομία καλείται να αντιμετωπίσει μια νέα πετρελαιακή κρίση αφού Ρώσοι και Σαουδάραβες τα έσπασαν στις 6 Μαρτίου στη Βιέννη σχετικά με το ποσοστό αύξησης της παραγωγής γεγονός το οποίο θα επιφέρει πτώση των τιμών.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η Σαουδική Αραβία προτίθεται να αυξήσει την παραγωγής της στα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως, κίνηση που αν γίνει, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η Goldman Sachs, θα οδηγήσει την τιμή του «μαύρου χρυσού» στα 20 δολάρια το βαρέλι, εκτινάσσοντας το έλλειμμά της σε επίπεδα μεγαλύτερα του 7%.

Η τιμή του μαύρου χρυσή αυτή την ώρα υποχωρεί στα 33,25 δολ. το βαρέλι.