Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

«Στο τραπέζι» 10 δισ. για το νέο ελληνικό ομόλογο

Κοντά στα επίπεδα των 10 δισ. ευρώ έχει ανέλθει η ζήτηση για το νέο ελληνικό ομόλογο, για το οποίο η διαδικασία των προσφορών άνοιξε σήμερα στις 10:30 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία για τη ζήτηση αποτυπώνουν τα δεδομένα όπως αυτά διατυπώνονται ένα τέταρτο πριν από τις 14:00.

Με βάση όλα αυτά, το ζητούμενο επιτόκιο κινείται στην περιοχή του 3,60% για τη νέα, μεταμνημονιακή, έκδοση, η διάρκεια της οποίας θα είναι 5,2 έτη. Θα έχει δηλαδή ημερομηνία λήξεως τον Απρίλιο του 2024.

Όπως όλα δείχνουν, η διαδικασία του βιβλίου προσφορών αναμένεται να μείνει ανοικτή και μετά το άνοιγμα της Wall Street (16:30 ώρα Ελλάδος). Με συνέπεια η ολοκλήρωση της διαδικασίας να αναμένεται σε μεταγενέστερο χρόνο και αφού αποτυπωθεί και το ενδιαφέρον των Αμερικανών, ένα τμήμα των οποίων έχει ούτως ή άλλως δώσει προσφορές.

Το νέο «πενταετές» ομόλογο είναι το πρώτο που εκδίδεται μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Ωστόσο, και παρά το γεγονός της εξαιρετικά μεγάλης ζήτησης η οποία είναι σε συνάρτηση με την ιδιαίτερα ελκυστική απόδοση, η έκδοση δεν φαίνεται ότι θα παρεκκλίνει από τον αρχικό σχεδιασμό για άντληση κεφαλαίων περίπου 2 δισ. ευρώ ή και 2,5 δισ. στην καλύτερη περίπτωση.