Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Ράλι του Brent στα 78 δολάρια/βαρέλι «βλέπει» η Citi

γεωτρήσεις πετρελαίου

γεωτρήσεις πετρελαίου

Ξεχάστε τον εμπορικό πόλεμο και την απαισιοδοξία για την παγκόσμια ανάπτυξη. Η Citigroup εμμένει στον στόχο της, ότι η τιμή του Brent θα σκαρφαλώσει στα 78 δολάρια/βαρέλι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Οι κίνδυνοι για την προσφορά, η αύξηση της ζήτησης λόγω του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, οι μικρές θέσεις των funds και οι πιο «σφικτές» συνθήκες που επικρατούν στην αγορά είναι κάποιοι από τους λόγους που η τράπεζα είναι αισιόδοξη για την πορεία της τιμής του πετρελαίου, επισημαίνουν σε note τους οι αναλυτές της τράπεζας.

Ο στόχος της Citi συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 28% από τα τρέχοντα επίπεδα.

«Η εικόνα της οικονομίας παγκοσμίως έχει επιδεινωθεί από τον Μάιο και μετά», επισημαίνεται στο ενημερωτικό σημείωμα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη. «Όμως, η μακροοικονομική αυτή απαισιοδοξία δεν αφήνει να φανεί η αισιόδοξη εικόνα για την αγορά πετρελαίου», προσθέτει.