Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Βρίσκει τα πατήματά του το ΧΑ – Ένα βήμα πιο κοντά στις 850 μονάδες

Leonardo Di Capro. Aπό την ταινία ο Λύκος της Wall Street

Την σταθερότητα μοιάζει πως αναζητά σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), μετά τη χθεσινή άνοδο, η οποία το έφερε ένα βήμα κοντύτερα στο επίπεδο των 850 μονάδων, το οποίο θεωρείται καταλύτης για τα επόμενα βήματα της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,12% στις 842 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11 εκατ. ευρώ.

Δύσκολος στόχος, σύμφωνα με αναλυτές, τα επίπεδα των 850-855 μονάδων, ιδιαιτέρως ένεκα συγκυριακών παραγόντων, όπως η στάση πολλών χαρτοφυλακίων τα οποία βρίσκονται σε «φάση αδράνειας» για τις θερινές διακοπές τους.

Στην ανατροπή αυτού του κλίματος μπορεί να συμβάλλει και η έξοδος του ελληνικού δημοσίου στις αγορές, καθώς παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση του ενδιαφέροντος της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

Στο ταμπλό τώρα, η ΕΧΑΕ κάνει σημαντική ανοδική κίνηση με κέρδη 2%, με τις Ελλάκτωρ και Λάμδα να είναι στο +1% έκαστη, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, Φουρλής, Grivalia, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Folli Follie και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, η Aegean υποχωρεί κατά 1%, με τις Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχαλκο, ΕΕΕ, ΟΤΕ, ΜΕΤΚΑ, ΟΛΠ, Eurobank, Jumbo και Εθνική να διορθώνουν ήπια, χωρίς η πτώση τους να ξεπερνά το 1%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς ο Βαρουφάκης μας έκανε πειραματόζωα. Και δεν του έχει ασκηθεί ακόμα ποινική δίωξη. Γιατί;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μύδροι Βρούτση για Τσίπρα: Έκθετη η κυβέρνηση, «χάθηκαν» πόροι 859 εκατ. για τις συντάξεις

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτο: Δίνουν πίσω από 170 έως 2.750 ευρώ λόγω λαθών στον υπολογισμό του ΕΦΚΑ