Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Μετοχές

Τράπεζα Πειραιώς: Αύξηση της τιμής-στόχου στα 3,1 ευρώ από την HSBC

Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

Σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 3,1 ευρώ ανά μετοχή από 3 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς προχωρά η HSBC, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση «hold».

Η HSBC μελέτησε προσεκτικά τις λεπτομέρειες για τα CoCos της Πειραιώς, αναλύοντας διάφορα σενάρια για να ερευνήσει τις επιλογές, ωστόσο καταλήγει στο συμπέρασμα πως η τρέχουσα υπόθεσή της για μετατροπή τους το 2019 παραμένει το καλύτερο σενάριο για τους επενδυτές. Συγκεκριμένα, η HSBC χαρακτηρίζει «αμφιλεγόμενο» ζήτημα τα CoCos.

Τα ύψους 2 δισ. ευρώ CoCos της Πειραιώς που κατέχει το ΤΧΣ αποδείχθηκαν βασικό σημείο στις συζητήσεις της με επενδυτές, δεδομένης της επιλογής της HSBC να υποθέσει πως η διοίκηση της τράπεζας θα επιλέξει να ενεργοποιήσει την μετατροπή το 2019.

Ακόμη, η HSBC έχει εξετάσει διάφορα σενάρια. Οι μη συνεργατικές λύσεις, όπου οποιαδήποτε πλευρά ενεργοποιεί την μετατροπή, υποδηλώνουν πως η πρώιμη ενεργοποίηση είναι καλύτερη για τους μετόχους. Αλλά αφήνει επίσης περιθώριο διαπραγματεύσεων και, συνεπώς, περιθώριο για συνεργατικές λύσεις.

Η μερική μετατροπή φαίνεται πως είναι καλή για το ΤΧΣ, αλλά όχι για τους υπόλοιπους μετόχους. Η μερική αποπληρωμή θα μπορούσε να δημιουργήσει αξία για όλους, αλλά ενέχει πολλούς κινδύνους εκτέλεσης, κατά την άποψη της HSBC.

Ως αποτέλεσμα η HSBC εξακολουθεί να υποθέτει πως θα γίνει μετατροπή των CoCos φέτος.