Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Η UBS ανεβάζει τις τιμές στόχους για ΕΛΠΕ, Motor Oil, κόντρα στις εκτιμήσεις για μείωση κερδοφορίας

ubs

UBS

Μόνο από τις εξαγγελίες της νέας ελληνικής κυβέρνησης στην Ελλάδα, της ΝΔ, για την μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων, η UBS ανεβάζει την τιμή στόχο για τις μετοχές των Ελληνικών Πετρελαίων και της Motor Oil.

Αν και η σύσταση παραμένει ουδέτερη, neutral, και για τα δύο «χαρτιά», ο ελβετικός οίκος UBS δίνει 25 ευρώ για την Motor Oil από 24 πριν και 9 ευρώ για τα Ελληνικά Πετρέλαια από 8,30 ευρώ πριν.

Η εκτίμηση είναι για μειωμένα EBITDA 8% στο δεύτερο 3μηνο για τα ΕΛΠΕ, στα 122 εκατ. ευρώ από 133 εκατ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση και στα 110 εκατ. από 108 εκατ. ευρώ για την Motor Oil με αύξηση 2%.

Ο ίδιος οίκος εκτιμά για το ίδιο διάστημα πτώση 20% στα κέρδη ανά μετοχή για τα ΕΛΠΕ, αλλά αύξηση 3% για τα αντίστοιχα της Motor Oil.

Οι τιμές στόχοι για τα δύο ελληνικά διυλιστήρια ανεβαίνουν παρά την εκτίμησή της για πτώση στα EBITDA 6% στον ευρωπαϊκό κλάδο διυλιστηρίων.