Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Μετοχές

Axia Research: Βλέπει κερδοφορία και άνοδο της μετοχής των ΕΛΠΕ

ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιαμίσιης

Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης

Τιμή στόχο 10,4 ευρώ, από 7,04 ευρώ προηγουμένως, και σύσταση αγοράς για την μετοχή των ΕΛΠΕ, δίνει η Axia Research.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων του Ομίλου την Παρασκευή, η χρηματιστηριακή προβλέπει κέρδη EBITDA για τον Όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων στα 560 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη στα 150 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά το μέρισμα, η εκτίμηση είναι ότι θα κινηθεί στα επίπεδα του 0,5 ευρώ/μετοχή (έχει ήδη ανακοινωθεί προμέρισμα 25 σεντς και αναμένεται να δοθούν ακόμη 25 σεντς ανά μετοχή).

Όπως επισημαίνει η Axia Research, η προγραμματισμένη συντήρηση που έλαβε χώρα στο εν λόγω διάστημα σε συνδυασμό με τα μειωμένα περιθώρια διΰλισης οδηγούν σε μια εκτίμηση για μειωμένα EBITDA κατά 32,8% σε ετήσια βάση, στα 105 εκατ. ευρώ.

Το περιθώριο αναμένεται να κυμανθεί σε επίπεδα 2 δολαρίων χαμηλότερα σε μηνιαία και ετήσια βάση, λίγο επάνω από τα 8 δολάρια ανά βαρέλι. Παράλληλα, τονίζεται ότι ο ήπιος φετινός χειμώνας περιόρισε σε ένα βαθμό τους όγκους πωλήσεων, αλλά αυτό αντισταθμίζεται σε ένα βαθμό από τις βελτιώσεις στη λειτουργική κερδοφορία στο δίκτυο διανομής.