Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Ικανοποίηση Σταϊκούρα για το 7ετές ομόλογο: «Συνεχίζουμε βήμα-βήμα»

Μικρότερος ΕΝΦΙΑ, κατά 2,5% - 3% το 2022 – Πρώτη δόση τον Μάρτιο

Χρήστος Σταϊκούρας. Yπουργός Οικονομικών

Ως «ιδιαίτερα επιτυχημένη» χαρακτήρισε με δήλωσή του ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ως «ιδιαίτερα επιτυχημένη» χαρακτήρισε με δήλωσή του ο νέος υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τη σημερινή έκδοση του επταετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου., τη σημερινή έκδοση του επταετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου.

Στη δήλωσή του, ο υπουργός αναφέρει: «Βασική προϋπόθεση για να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην κανονικότητα είναι η συστηματική, ποιοτική και με χαμηλό κόστος χρηματοδότηση της χώρας από τις διεθνείς αγορές. Η σημερινή έκδοση του επταετούς ομολόγου αξιολογείται ως ιδιαίτερα επιτυχής, αφού κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Συνεχίζουμε βήμα-βήμα, με σχέδιο, ωριμότητα και αποφασιστικότητα».

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα άντλησε μέσω του νέου επταετές ομολόγου το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 1,9% και κουπόνι 1,875%. Η ζήτηση αποδείχθηκε εξαιρετικά μεγάλη, αφού διαμορφώθηκε τελικά πάνω από τα 13 δισ. ευρώ.

Με τη σημερινή έκδοση η χώρα καλύπτει τους στόχους για ολόκληρη τη φετινή χρονιά, για την οποία προέβλεπε την άντληση συνολικών κεφαλαίων 7 δισ. ευρώ από τις αγορές. Εξ αυτών τα 5 δισ. ευρώ έχουν καλυφθεί από το 5ετές ομόλογο που βρήκε στις 29 Ιανουαρίου της φετινής χρονιάς έχοντας απόδοση 3,60% αλλά και με το 10ετή κρατικό τίτλο που βγήκε στις 5 Μαρτίου με απόδοση 3,9%.