Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Οι τράπεζες πλήγωσαν για δεύτερη ημέρα το Χρηματιστήριο, στήριγμα από Viohalco

Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες χωρίς τζίρο, με ΕΤΕ, Eurobank, OTE και ΟΠΑΠ

Για δεύτερη ημέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών υπέκυψε στις πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο υποχωρώντας από κάτω και από το όριο των 860 μονάδων. Ωστόσο κατάφερε να βρει στήριγμα αυτή τη φορά στη μετοχή της Viohalco και δευτερευόντως στη Coca Cola, προβάλλοντας αντίσταση στο όριο των 850 μονάδων.

Οι τραπεζικές μετοχές δέχθηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις καθώς η BlackRock αποφάσισε να αυξήσει ελαφρά τις short θέσεις της στην Alpha Bank. Την ίδια ώρα, οι επενδυτές έστρεψαν το ενδιαφέρον τους και στην ανάλυση της Citi για τα αποτελέσματα τριών από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες καθώς και τις νέες τιμές – στόχους που έδωσαν οι αμερικανοί αναλυτές μετά τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. H Citi, η οποία παραμένει ουδέτερη για το ελληνικό τραπεζικό κλάδο, είδε σε γενικές γραμμές θετικά τα αποτελέσματα των τραπεζών.

Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον βρίσκεται κυρίως στις πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία και την επίπτωσή τους στα χρηματιστήρια της Ευρώπης και την αγορά συναλλάγματος, αλλά και στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκης στην Ολλανδία. Φυσικά, οι επενδυτές παραμένουν τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το Σάββατο αλλά και τα μέτρα που θα πάρει η ΕΚΤ στις 12 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες -0,77% στις 853,89 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ των 850,96 (-1,11%) και των 857,96 μονάδων (-0,30%).

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 45,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 19,8 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,64%, στις 2.107,21 μονάδες. Ο Mid Cap έκλεισε με πτώση -0,07% στις 1.357,53 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 2,96% στις 740,19 μονάδες.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Viohalco και  η Coca Cola με κέρδη 3,85% και 2,09% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά έκλεισαν Φουρλής, Titan, Ελλάκτωρ και Μυτιληναίος.

Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των Eurobank και Εθνικής Τράπεζας, κλείνοντας στο -3,48% και -3,36% αντίστοιχα. Πτώση άνω του 2% σημείωσαν οι μετοχές των Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank και ΟΠΑΠ, ενώ άνω του 1% ήταν οι απώλειες σε ΟΛΠ, Aegean, ΔΕΗ, ΟΤΕ και Cenergy.  Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, Motor Oil, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα και Λάμδα.

Η Τέρνα Ενεργειακή έκλεισε χωρίς μεταβολή.