Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Euroxx: Overweight και τιμή στόχος τα 10,40 ευρώ για την Autohellas – Πολύ θετικές οι προοπτικές για το 2021

Ευτύχης Βασιλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Autohellas

Σταθερά αποτελέσματα εξαμήνου και θετική προοπτική για το β’ εξάμηνο αναμένει για την Autohellas η Euroxx, δίνοντας σύσταση overweight και τιμή στόχο τα 10,4 ευρώ για τη μετοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινή έκθεση της Euroxx, o όμιλος εμφάνισε θετικό momentum και σημαντική βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας, παρά τη χαμηλή τουριστική συμβολή, καθώς οι δραστηριότητες που δεν εξαρτώνται από τον τουρισμό έχουν ενισχυθεί.

Οι πωλήσεις του ομίλου το α’ εξάμηνο και το EBITDA αυξήθηκαν 46% και 28,1% ετησίως στα 308,8 εκατ. ευρώ και 73,9 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Όσον αφορά τις προοπτικές του β’ εξαμήνου, δεδομένης της ιδιαίτερα έντονης τουριστικής ζήτησης κατά το τρίτο τρίμηνο και της μεγάλης επένδυσης στην προετοιμασία του στόλου (η Autohellas επένδυσε 100 εκατ. ευρώ για την αγορά 7.000 νέων οχημάτων), οι προσδοκίες είναι πολύ θετικές, σχολιάζει η χρηματιστηριακή.

Επιχειρηματικό μοντέλο

Συνολικά, το διαφοροποιημένο και καλά ισορροπημένο επιχειρηματικό μοντέλο της Autohellas, έθεσε το έδαφος για μια πολύ ισχυρή απόδοση για το σύνολο του έτους, το οποίο αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια ή και να υπερβεί τα επίπεδα του 2019 σε ορισμένες γραμμές P&L.

Ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ευτ. Βασιλάκης είπε ότι η δυναμική του 2ου τριμήνου πιστοποιεί την ωριμότητα της συμβολής των δραστηριοτήτων του ομίλου στην κερδοφορία. Οι συνέργειες αλλά και τα μερίδια αυξάνονται και φέρνουν σημαντικό αποτέλεσμα, ακόμα και σε περιβάλλον με χαμηλές τουριστικές αφίξεις. «Με βάση την τουριστική ζήτηση, που ήταν ιδιαίτερα ισχυρή το τρίτο τρίμηνο του 21, και τη μεγάλη επένδυση που κάναμε εγκαίρως στην προετοιμασία του στόλου, η προσδοκία για ολόκληρο το οικονομικό έτος 2021 είναι πολύ θετική» ανέφερε χαρακτηριστικά.