Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Αγορά κρυπτονομισμάτων: Πώς χάθηκαν σχεδόν 300 δισ. δολάρια από την Παρασκευή

Πάνω από τα 2,7 τρισ. δολάρια εκτινάχθηκε η αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων

Οι νέες ενέργειες της Κίνας για την καταστολή του κλάδου των crypto οδήγησαν στην εξανέμιση σχεδόν 300 δισ. δολαρίων από την συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων, από την Παρασκευή. H κατάσταση επιδεινώθηκε, όταν ένας μεγάλος κόμβος εξόρυξης bitcoin διέταξε τους miners να σταματήσουν τις δραστηριότητες τους.

Το bitcoin υποχώρησε νωρίτερα μέχρι και 6,6% στα 32.735,71 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinDesk. Άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το Ether και το XPR σημείωσαν επίσης σημαντική πτώση τη Δευτέρα.

Τις τελευταίες ημέρες, η Κίνα έχει εντείνει τις προσπάθειές της για τον έλεγχο της αγοράς κρυπτονομισμάτων, αναφέρει σε άρθρο του το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Την Παρασκευή, οι αρχές στην επαρχία Sichuan της Κίνας, διέταξαν τους εξορύκτες crypto να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους. Το Sichuan αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εξόρυξης bitcoin στην Κίνα.

Πολλά ορυχεία bitcoin στη νοτιοδυτική κινεζική επαρχία έκλεισαν από την Κυριακή, σύμφωνα με τους Global Times.

Η κίνηση αυτή στη Sichuan πραγματοποιήθηκε καθώς άλλες επαρχίες εξόρυξης στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της Εσωτερικής Μογγολίας, έκλεισαν επίσης τα ορυχεία κρυπτονομισμάτων.

Απαγόρευση εξόρυξης Bitcoin

Τον Μάιο, το Πεκίνο ζήτησε καταστολή της εξόρυξης bitcoin.

Στο μεταξύ, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι επικοινώνησε με την Alipay, την υπηρεσία πληρωμών που διαχειρίζεται η θυγατρική εταιρεία της Alibaba, Ant Group, καθώς και με ορισμένα άλλα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, προτρέποντάς τα να μην παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με την αγορά κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων του ανοίγματος λογαριασμών, την εκκαθάρισης και του διακανονισμού.

Δεν πρόκειται για κάποιους νέους κανόνες, ωστόσο τα σχόλια της PBOC δείχνουν πώς οι κορυφαίοι ρυθμιστές της Κίνας αυξάνουν την παρακολούθηση και την πίεση στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όσον αφορά τα ψηφιακά νομίσματα.

Η Κίνα απαγόρευσε τις τοπικές συναλλαγές κρυπτονομισμάτων το 2017 αναγκάζοντάς τις σχετικές εταιρείες να μετακινηθούν. Αυτό δεν εμπόδισε τους Κινέζους traders να αγοράζουν και να πουλούν ψηφιακά νομίσματα, αν και αύξησε την πολυπλοκότητα στις συναλλαγές.

Οι Κινέζοι traders έπρεπε μετά από αυτές τις εξελίξεις να μεταφέρουν τα κινεζικά γουάν τους σε μια πλατφόρμα για να αγοράζουν κρυπτονομίσματα. Αυτό μπορούσε να γίνει μέσω μιας υπηρεσίας πληρωμών όπως η Alipay ή μένω ενός τραπεζικού λογαριασμού. Έτσι, τα τελευταία σχόλια της PBOC προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν στόχο να επιβάλουν περαιτέρω περιορισμούς.

Από την Παρασκευή, που οι αρχές της Sichuan ενημέρωσαν τους miners να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους, το bitcoin έχει σημειώσει “βουτιά” περίπου 16%. Η ανακοίνωση της PBOC έφερε περαιτέρω πίεση στα crypto.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση