Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Capital Product Partners: 3,6 φορές υπερκάλυψη για το ομολογιακό της ναυτιλιακής του Βαγγέλη Μαρινάκη

Βαγγέλης Μαρινάκης - Capital Gas

Βαγγέλης Μαρινάκης

Πέραν πάσης προσδοκίας κινείται η έκδοση του ομολογιακού δανείου της Capital Product Partners, καθώς ήδη υπάρχει υπερκάλυψη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 3,6 φορές.

Η δημόσια προσφορά για το ομολογιακό της Capital, ύψους 100 εκατ. ευρώ, ολοκληρώνεται σήμερα και η ανταπόκριση της αγοράς υπήρξε μεγάλη.

Πρόκειται για τη δεύτερη έκδοση της ναυτιλιακής εταιρείας συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη στο ΧΑ, αφού η πρώτη ήταν Οκτώβριο του 2021 και είχε σημειώσει υπερκάλυψη ρεκόρ, 5,3 φορές!

Η αγορά φαίνεται να θεωρεί ελκυστικό και το εύρος απόδοσης του νέου ομολόγου που κινείται μεταξύ 4,40%-4,90%, γεγονός το οποίο αυξάνει το ενδιαφέρον.

Μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία για το διάστημα Ιανουάριος – Μάιος 2022 οι εισαγωγές LNG στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 52,8%, ενώ το συνολικό μερίδιο αγοράς του ανήλθε σε 35,7%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Αυτό σημαίνει ότι η Ευρώπη έχει στραφεί για τα καλά στο LNG αυξάνοντας σταθερά τις εισαγωγές της.  Η  συγκυρία αυτή ευνοεί την  Capital, αφού από πέρσι τοποθετήθηκε στην θαλάσσια μεταφορά LNG με την αγορά 6 νεότευκτων LNG carriers.

Σημειωτέον ότι η εταιρεία έχει δεσμευθεί να επενδύσει 597,5 εκατ. δολάρια ως τον Μάιο 2023 για να ενισχύσει τον στόλο της με 4 νεότευκτα πλοία τελευταίας τεχνολογίας, 3 containerships και ενός πλοίου LNG, ισχυροποιώντας ακόμη περισσότερο τη θέση της στην παγκόσμια αγορά μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Διαβάστε επίσης

Τζέρι Καλογηράτος: Στόχος της Capital η εξασφάλιση μεγάλης διάρκειας ναύλωση και μεγαλύτερη απόδοση κεφαλαίων