Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά την απειλή του εμπορικού πολέμου

Με ήπια άνοδο έκλεισαν τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, 6 Ιουλίου, ανατρέποντας την πτώση που παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στην μέρα καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα ξεκίνησαν έναν «εμπορικό πόλεμο», θέτοντας σε ισχύ τους δασμούς στα εισαγόμενα προϊόντα, όπως είχαν προαναγγείλει.

Σε αυτό το κλίμα, ο Europe Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,20% στις 382,3 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100 εμφάνισε άνοδο κατά 0,22% κλείνοντας στις 7.569 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε αύξηση κατά 0,18% στις 5.345 μονάδες. Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,26% στις 12.426 μονάδες, ενώ ο ελβετικός SMI έκλεισε στις 8.697,42 μονάδες με άνοδο 0,27%.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στράφηκε στους δασμούς ύψους 34 δισ. δολαρίων στα εισαγόμενα προϊόντα που επέβαλαν οι ΗΠΑ και η Κίνα, σε έναν «εμπορικό πόλεμο» μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Πριν καν τεθεί σε ισχύ η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με επέκταση των δασμών, οι οποίοι θα μπορούσαν να φτάσουν έως τα 500 δισ. στα κινεζικά προϊόντα.

Στο μεταξύ, η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι και οι υπουργοί της θα συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν την στρατηγική του Brexit, καθώς η υπομονή των Ευρωπαίων ηγετών εξαντλείται. Ο CEO της Airbus, Tom Enders, ανέφερε την Παρασκευή στους δημοσιογράφους ότι η βρετανική κυβέρνηση «δεν έχει ιδέα» πως να βγάλει τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να βλάψει την αγορά.