Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

«Άνευρη» άνοδος με δυσκολία στο Χρηματιστήριο

Wall Street

Με μια απολύτως άνευρη συνεδρίαση, χωρίς αντανακλαστικά και με εμφανή απουσία οράματος, έκλεισε και σήμερα, Τρίτη 18/9, το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο με δυσκολία κατάφερε να πετύχει το θετικό πρόσημο.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 686,68 μονάδες, κινούμενος μεταξύ των 679,26 μονάδων και 687,43 μονάδων, καθώς οι πωλήσεις έχουν ανακοπεί, παραμένοντας μια ανάσα από το χαμηλό ενάμιση έτους. Παράλληλα, ο τραπεζικός δείκτης, παρά τη διήμερη ανοδική αντίδραση, δεν έχει καταφέρει να πάρει σημαντική απόσταση από το χαμηλό 26 μηνών.

Την ίδια ώρα, η αγορά βρίσκεται εν αναμονή της λήξης των παραγώγων και της αναμενόμενης αλλαγής της στάθμισης της Ελλάδας στους δείκτες του FTSE, την Παρασκευή 21/9.

Σε αυτό το πλαίσιο, από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισαν το +6,19% της Eurobank, αλλά και το +4,45% της Πειραιώς, ενώ ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα και Ελληνικά Πετρέλαια ακολούθησαν με κέρδη άνω του 2%.

Στον αντίποδα, απώλειες κοντά στο 1% σημείωσαν οι ΕΕΕ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Βιοχάλκο, Alpha Bank, Μυτιληναίος και ΕΥΔΑΠ.