Pioneers

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο άνθρωπος του bitcoin

Το όνομα του Ελληνοβρετανού Ανδρέα Αντωνόπουλου είναι πλέον συνώνυμο του bitcoin, καθώς ο ίδιος είναι ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες της τεχνολογίας blockchain παγκοσμίως. Κάποτε, μάλιστα, γι’ αυτόν ο Άνταμ Μπακ έγραψε ότι «αν χρησιμοποιήσατε, μάθατε, επωφεληθήκατε ποτέ από το bitcoin, το οφείλετε στον Αντωνόπουλο».

Έχοντας σπουδές υπολογιστών, διατύπωσε μία πολύ σημαντική θέση, που άλλαξε την οπτική στην ασφάλεια των υπολογιστών: Η ασφάλεια των συστημάτων δεν απειλείται τόσο από τους χάκερ, αλλά από τα υπερβολικά πολύπλοκα συστήματα, που προέκυψαν από την ταχεία αλλαγή των επιχειρήσεων. Είναι, άλλωστε, συγγραφέας του βιβλίου που θεωρείται ο καλύτερος οδηγός τεχνολογίας που γράφτηκε ποτέ, ενώ η ομιλία του μπροστά στην Επιτροπή Τραπεζών και Εμπορίου της Γερουσίας του Καναδά, όπου κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των γερουσιαστών σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης του bitcoin, χαιρετίστηκε ως μια ιστορικά σημαντική παρουσίαση. Έχοντας επηρεάσει τη δημόσια πολιτική έναντι του bitcoin στον Καναδά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο ειδικός του bitcoin, Ανδρέας Αντωνόπουλος, αναπτύσσει, εδώ και μία δεκαετία, μια αριστοτεχνική ανάλυση του blockchain. Είναι ο άνθρωπος που σύστησε το bitcoin στο ευρύτερο κοινό, κάνοντας τα πιο πολύπλοκα θέματα απλά και κατανοητά, αλλά και εκείνος που γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους πώς θα ισχυροποιηθεί σταδιακά το κρυπτονόμισμα, έναντι των ασταθών νομισμάτων, που «κακοποιούνται από διεφθαρμένες κυβερνήσεις», όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει.

Έχει τη δική του εκπομπή, με τίτλο «Ας μιλήσουμε για το bitcoin», ενώ εργάζεται και ως σύμβουλος επιχειρήσεων που σχετίζονται με το bitcoin.

Ταυτόχρονα, εργάζεται στην Επιτροπή Εποπτείας για την απόδοση του Bitcoin στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Σικάγου.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα