Leaders

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Επικεφαλής της BC Partners

Γεννημένος στην Αθήνα και μόνιμος κάτοικος στη λονδρέζικη αριστοκρατική συνοικία του Τσέλσι τα τελευταία 25 χρόνια, ο Νίκος Σταθόπουλος είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στον εξόχως ανταγωνιστικό κόσμο των επενδύσεων και των εξαγορών. Ανήκει στην παγκόσμια ελίτ των διαπρεπών deal makers, ενώ συνάμα είναι και επιφανές στέλεχος στη «βαριά βιομηχανία» των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων (private equity funds), η οποία διαχειρίζεται ανά την υφήλιο περί τα 3 τρισ. δολάρια εν συνόλω…

Όλα αυτά ως επικεφαλής, διαχειριστής, αλλά και μέτοχος της BC Partners, το χαρτοφυλάκιο της οποίας περιλαμβάνει 112 επενδύσεις σε 18 χώρες, με τη συνολική αξία των επιχειρήσεων να αγγίζει τα 145 δις. ευρώ.

Ο Νίκος Σταθόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει καταφέρει να βρεθεί σε μια τόσο σπουδαία θέση, στη διεθνή κλίμακα των επενδυτικών κεφαλαίων. Μάλιστα, λίγο πριν κλείσει το 2019, βρέθηκε στη λίστα των Financial News, ως ένα τα 50 πρόσωπα που έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στις ευρωπαϊκές αγορές…

Έχει στο ενεργητικό του μεγάλα deals, ενώ με την BC Partners έδειξε προ μηνών ενδιαφέρον για την εξαγορά της Wind Hellas, κάτι που όμως δεν είχε συνέχεια. Με την BC Partners, ο Νίκος Σταθόπουλος έχει εξαγοράσει το πλειοψηφικό κομμάτι της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen, στην οποία γίνονται σημαντικές επενδύσεις, ενδιαφέρεται να αποκτήσει τη θυγατρική του ΟΤΕ στη Ρουμανία, ενώ στο παρελθόν ιδιαίτερη αίσθηση στην ελληνική αγορά δημιούργησε η εξαγορά της Hyatt Regency.

Ο Νίκος Σταθόπουλος τέλειωσε το Κολλέγιο Αθηνών, μπήκε πρώτος στη ΑΣΟΕΕ, τέλειωσε αριστούχος, πήρε υποτροφία για το φημισμένο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ κι έπειτα μπήκε στον στίβο των επενδύσεων. Θεωρείται αυθεντία στο να ανακαλύπτει επενδυτικές ευκαιρίες, ενώ πιστεύει στην ανάκαμψη της Ελλάδας, όπως επίσης και στην αξιοπιστία και τη θέληση της κυβέρνησης να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια.

Έχει την ευχέρεια να συνομιλεί με τους ισχυρότερους του πλανήτη, έχοντας παράλληλα παρουσία και στις συνόδους του Νταβός. Όταν στο βαρυφορτωμένο πρόγραμμά του υπάρχει κάποιο κενό, δεν χάνει ευκαιρία να παρακολουθεί τους αγώνες της αγαπημένης του Τσέλσι, στο γήπεδο της οποίας έχει και σουίτα.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα