Leaders

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου

Επαγγελματικοί κίνδυνοι… Αν ήταν γιος γιου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, θα έφερε το επώνυμο Μητσοτάκης. Αλλά είναι γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη, οπότε φέρει το όνομα του συζύγου της. Ο λόγος για τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιό του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είναι από τον περασμένο Ιούλιο ο μάνατζερ του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο αείμνηστος Μητσοτάκης το είχε πολύ με την οικογένεια – και ο Γρηγόρης ήταν ένας από τους αγαπημένους του εγγονούς. Παρότι δεν έχει εκτεθεί δημοσίως στην πολιτική -από νωρίς προτίμησε να ασχοληθεί με την οργάνωση της δράσης του θείου του-, δείχνει να έχει πάρει πολλά από τον παππού του, σε ό,τι αφορά τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα στην πολιτική και κυρίως στο πώς βλέπει τους πολιτικούς φίλους και τους πολιτικούς αντιπάλους.

O Γρηγόρης Δημητριάδης έχει μία εμμονή: θέλει όλοι να δουλεύουν για «το αφεντικό», όπως αποκαλεί στους τρίτους τον πρωθυπουργό. Δεν δέχεται τις προσωπικές στρατηγικές και το δείχνει σε κάθε ενδιαφερόμενο, με κάθε ευκαιρία, μεγάλη ή μικρή.

Προφανώς, δεν έχει παντού μόνον φίλους, αλλά από την οργάνωση που εμφάνισε η κυβέρνηση από το πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης, πιστώνεται ένα σημαντικό ποσοστό. Φυσικά, χρεώνεται και πολλή γκρίνια – αλλά αυτά είναι συνήθεις επαγγελματικοί κίνδυνοι…

Το σίγουρο είναι ότι το νευραλγικό πόστο που κατέχει στο Μέγαρο Μαξίμου τον καθιστά εξόχως επιδραστικό στους κυβερνητικούς αξιωματούχους και όχι μόνο. Η διευθυντική του θέση στο γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού τον καθιστά εξ αντικειμένου βασικό στοιχείο στο κάδρο των πολύπλευρων πολιτικών εξελίξεων.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα