Artists

ΜΑΙΡΗ ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΥ

Σχεδιάστρια

Την έχουν αποκαλέσει «βασίλισσα των prints» και είναι.

Κάθε συλλογή της προκαλεί επιφωνήματα ενθουσιασμού για την αστείρευτη φαντασία, την τολμηρή χρωματική παλέτα και τον υπέροχο σουρεαλιστικό κόσμο, όλο γεμάτο ομορφιά και χαρά, που αναδύεται μέσα από αυτήν. Ρούχα της έχουν φορέσει, μεταξύ άλλων, η Μισέλ Ομπάμα και η Μελάνια Τραμπ, η Κέιτ Μπλάνσετ, η Κίρα Νάιτλι, η Νικόλ Κίντμαν, η Τζέιν Φόντα, η Ριάνα και η Μπιγιόνσε. Κι άλλωστε σήμερα πωλούνται σε περισσότερα από 200 καταστήματα μόδας σε 47 χώρες παγκοσμίως.

Η Μαίρη Κατράντζου σε ηλικία μόλις 36 χρόνων έχει τον κόσμο της μόδας στα πόδια της. Δικαιολογημένα και αποδεδειγμένα. Χάρις στο εξαιρετικό ταλέντο της, την πρωτοτυπία και την τελειότητα των σχεδίων της αλλά και χάρις στη σκληρή δουλειά της μεσουρανεί πραγματικά σ’ αυτόν τον ιδιαίτερα απαιτητικό και ανταγωνιστικό χώρο.

Λουλούδια, κοσμήματα, γυάλινα μπουκάλια αρωμάτων, πίνακες του 18ου αιώνα, αυγά Φαμπερζέ, ακόμη και χαρτονομίσματα, αλλά και φιγούρες του Ντίσνεϊ αποτυπώνονται στα υφάσματά της. Από τα οποία δεν έχει λείψει και η Ελλάδα με πηγή έμπνευσης τη μινωϊκή Κρήτη, ενώ μόλις το περσινό καλοκαίρι μια συλλογή της παρουσιάστηκε στον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Κι όσο εκρηκτικά είναι τα σχέδια των υφασμάτων της τόσο, αντίθετα, οι φόρμες των ρούχων της υπακούουν σε μία καλά οργανωμένη γεωμετρία, απόρροια των σπουδών της στην Αρχιτεκτονική, έστω και αν την εγκατέλειψε προς χάριν της μόδας. Ή της τέχνης στη μόδα.

Γιατί το μεγάλο προσόν της γαλουχημένης σε μια οικογένεια με παράδοση στο ντιζάιν Μαίρης Κατράντζου είναι ακριβώς αυτό: τα prints, που η ίδια σχεδιάζει στον υπολογιστή για τα υφάσματα των ρούχων της -και μαθήτευσε ειδικά γι΄αυτό στο περίφημο Saint Martins College of Art and Design του Λονδίνου-, τη στιγμή που οι άλλοι σχεδιαστές καταφεύγουν αναγκαστικά στους εμπόρους υφασμάτων για προμήθεια. Οι συνεργασίες της εξάλλου με επώνυμα brands, όπως η Longchamp και η Adidas, αποφέρουν σημαντικά, αν όχι τα περισσότερα, κέρδη στην εταιρεία της.

Η Vogue έχει χαρακτηρίσει τα ρούχα της «Πέρα από κάθε φαντασία»! Και πράγματι, αφήνοντας την φαντασία της ελεύθερη, παράγει θαύματα.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα