Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

Αυτή η μπλε Ferrari σπάει όλα τα ρεκόρ. Πωλείται 52 εκ. ευρώ!

Ferrari 250 GTO

Μια από τις πιο σπάνιες Ferrari που κατασκευάστηκαν ποτέ αναμένεται να γίνει σύντομα το πιο ακριβοπληρωμένο αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ, καθώς η τιμή πώλησή του ορίστηκε στο ποσό-ρεκόρ των 45 εκατομμυρίων λιρών (51,8 εκατομμύρια ευρώ).

Η συγκεκριμένη, μπλε Ferrari 250 GTO είναι το δεύτερο από τα συνολικά 36 αυτοκίνητα της σειράς που παράχθηκαν το 1962 από την διάσημη Ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, και ένα από τα μόλις εννιά που έχουν πουληθεί.

Παρά τα 54 χρόνια ζωής της, αυτή η εκπληκτική Ferrari, που συμμετείχε στο παρελθόν σε αγώνες ταχύτητας στο Le Mans και στο Sebring, είναι ακόμα ικανό να αυξήσει την ταχύτητά του από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 6 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 273 χλμ/ώρα.

Το συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιήθηκε από τη Ferrari για τις δοκιμές της και αμέσως μετά δόθηκε στον Luigi Chinetti και τη θρυλική του North American Racing Team. Ήταν το πρώτο GTO που συμμετείχε σε αγώνες, με οδηγό του τον Phil Hill.

Το 1969 πουλήθηκε για $5.400 και λίγο αργότερα την ίδια χρονιά για $11.000. Το 1975 έφτασε στα χέρια του Steve Griswold για $13.000 ο οποίος το πούλησε ξανά το 1978 για 125.000.

Βέβαια, το επιτυχημένο αγωνιστικό αυτοκίνητο δεν κυκλοφόρησε ποτέ στους δρόμους των πόλεων. Αντίθετα, συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις ενώ για αρκετά χρόνια ήταν έκθεμα σε μουσείο αυτοκινήτων.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης της, John Collins, είναι επικεφαλής της Talacrest, που ειδικεύεται πάνω στα αυτοκίνητα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αποφάσισε να βγάλει το αυτοκίνητο ξανά προς πώληση μετά από 2 δεκαετίες, έναντι του αστρονομικού ποσού των 45 εκατομμυρίων λιρών.

«Αυτή η πανέμορφη Ferarri είναι το ‘ιερό δισκοπότηρο’ των κλασσικών αυτοκινήτων, με μια σπουδαία ιστορία αγώνων καθώς έχει τερματίσει 6η στο Le Mans και πρώτη στο Sebring» ανέφερε ο ιδιοκτήτης της.

Παρά την τσουχτερή τιμή, ο Collins υποστηρίζει πως έχει ήδη μια επίσημη προσφορά ενώ γνωρίζει πως υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 3 ενδιαφερόμενοι.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ θα βοηθήσει στην πώληση καθώς θεωρεί πως θα υπάρχει ενδιαφέρον από πλούσιους Αμερικανούς που θα κοιτάξουν να μοιράσουν τα χρήματά τους σε πολυτελείς επενδύσεις.

Οι Ferrari 250 GTO μέχρι σήμερα αντάλλαζαν χέρια πίσω από κλειστές πόρτες, με ένα μικρό αριθμό μεσιτών να διαπραγματεύεται για τους πιο πλούσιους συλλέκτες αυτοκινήτων του κόσμου.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που μια GTO θα βγει στην ανοιχτή αγορά της Βρετανίας εδώ και 20 χρόνια. Τον Αύγουστο του 2014 μια παρόμοια Ferrari είχε πωληθεί σε μια δημοπρασία της Bonhams στις ΗΠΑ έναντι 38 εκατομμυρίων δολαρίων και αποτελεί μέχρι σήμερα το πιο ακριβοπληρωμένο αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Ferrari κατασκεύασε ένα μοναδικό αυτοκίνητο για πλούσιους πελάτες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επτά σούπερ αυτοκίνητα «αυστηρά» για επιχειρηματίες!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα 10 πιο πολυτελή αυτοκίνητα του 2016