Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Body

9 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε πάθει αφυδάτωση

Είναι συχνότερη το καλοκαίρι,  λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της έντονης εφίδρωσης. Η αφυδάτωση, εάν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο, όμως, η πρόληψή της είναι εφικτή με την λήψη απλών μέτρων.

Παρόλο που  το καλοκαίρι είναι αγαπημένη εποχή  και οι δραστηριότητες που μας προσφέρει ιδιαιτέρως διασκεδαστικές, δεν παύει να εγκυμονεί κινδύνους κυρίως όταν εμείς δεν είμαστε προσεκτικοί. Ένας από αυτούς είναι και η αφυδάτωση.  Πρόκειται για την κατάσταση κατά την οποία δεν υπάρχει στον οργανισμό η ποσότητα υγρών που απαιτείται για να επιτελέσει τις φυσιολογικές λειτουργίες του. Προκαλείται όταν τα υγρά που προσλαμβάνονται είναι λιγότερα από αυτά που αποβάλλονται και μπορεί να οφείλεται στην ανεπαρκή πρόσληψη υγρών, στη ζέστη και την έντονη εφίδρωση (λόγω της έντονης και παρατεταμένης άσκησης ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες) αλλά και σε παθολογικές καταστάσεις, όπως διάρροια, έμετος, πυρετός . Είναι  δυνατό να παρουσιαστεί σε οποιονδήποτε, ωστόσο τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και όσοι πάσχουν από χρόνιες ασθένειες κινδυνεύουν περισσότερο. Όταν η αφυδάτωση είναι ήπια αντιμετωπίζεται με την αυξημένη πρόσληψη υγρών , όταν όμως είναι σε προχωρημένο στάδιο προκαλεί σοβαρά προβλήματα στον οργανισμό και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο.

Οι πρώτες ενδείξεις

Λάβετε μέτρα αν παρουσιάζετε:

Tips πρόληψης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 6 σωματικές ασθένειες που έχουν πρώιμο σύμπτωμα το έντονο άγχος

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα, ανατρεπτική μελέτη για τη σχέση παχυσαρκίας – θνησιμότητας

 

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Αυτοκτονία 15χρονου: Πώς θα καταλάβετε εάν το δικό σας παιδί υφίσταται bullying