Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Τράπεζα της Ελλάδος: Διαψεύδει τα σενάρια περί αιτήματος για ενίσχυση κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Πίστης

Γιάννης Στουρνάρας, ΤτΕ

Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας

Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι δεν έχει ζητήσει από την ασφαλιστική εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη να προχωρήσει σε αύξηση των κεφαλαίων της.

Η ΤτΕ, η οποία έχει και την εποπτική ευθύνη για τη λειτουργία των ασφαλιστικών εταιρειών, προχώρησε πριν από λίγο σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος σε ιστοσελίδα οικονομικού περιεχομένου στις 19/10, σύμφωνα με το οποίο η κεντρική τράπεζα φερόταν, για λόγους φερεγγυότητας, να έχει ζητήσει από την εν λόγω ασφαλιστική εταιρεία να προχωρήσει σε κεφαλαιακή ενίσχυση.

Η ίδια η εταιρεία είχε προχωρήσει την ίδια ημέρα σε σχετική διάψευση. Σήμερα και η Τράπεζα της Ελλάδος, με ανακοίνωσή της, διευκρίνισε ότι «δεν έχει ζητήσει από την εν λόγω εταιρία να προχωρήσει σε κεφαλαιακή ενίσχυση».

Η Τράπεζα της Ελλάδος, συνεχίζει η ανακοίνωση «ήδη ενημέρωσε σχετικά την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών, στο οποίο είναι εισηγμένη η Ευρωπαϊκή Πίστη».

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση