Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Τράπεζα Πειραιώς: Σε διαπραγματεύσεις με Bain Capital για την πώληση μη εξυπηρετούμενων συμβάσεων leasing

Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τη Bain Capital βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς για την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης που έχει μικτή λογιστική αξία 535 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τραπεζικές πληροφορίες.

Η Τράπεζα  Πειραιώς αξιολόγησε τις δεσμευτικές προσφορές που είχε δεχτεί για το χαρτοφυλάκιο και κατέληξε στη Bain Capital.

Ενδιαφέρον είχαν εκφράσει η Fortress και η CPIB (Canadian Professional Insurance Broker).

To χαρτοφυλάκιο Sunshine περιέχει γύρω στις 5.000 συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης, κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Mετά τις τιτλοποιήσεις Phoenix και Vega, κόκκινων δανείων μικτής λογιστικής αξίας 2 δις και 5 δις αντίστοιχα, η τράπεζα είχε επικεντρωθεί στα πρότζεκτ Sunnrise 1 και Sunrise 2. Οι τιτλοποιήσεις αυτές δανείων μικτής λογιστικής αξίας 7 και 4 δις ευρώ αντίστοιχα θα ενταχθούν στο σχήμα Ηρακλής-2.

Το πρότζεκτ Sunrise 1 ολοκληρώθηκε, ανακοίνωσε η τράπεζα τη Δευτέρα.

Δύο μικρότερα πρότζεκτ, το Sunshine και το Dory, αφορούν προβληματικές συμβάσεις leasing και ναυτιλιακά δάνεια αντίστοιχα και η Τράπεζα Πειραιώς στοχεύει στην πώληση τους το τρίμηνο του 2021.