Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Πρόεδρος στην Αναπτυξιακή Τράπεζα ο Γιώργος Ζαββός

Ζαββός

Γιώργος Ζαββός

Προέδρος (μη εκτελεστικός) αναλαμβάνει ο Γιώργος Ζαββός στην Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Ο κ. Ζαββός είχε διατελέσει υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα προωθώντας από τη θέση αυτή το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ για τη μείωση των κόκκινων δανείων.

Η εκτελεστική αρμοδιότητα παραμένει στην Διευθύνουσα Σύμβουλο (CEO) Αθηνά Χατζηπέτρου και στον Αντιπρόεδρο Παντελή Τζωρτζάκη, σε θέματα καινοτομίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της  Τράπεζας.

Στο μεταξύ όπως ανακοινώθηκε η  Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα- HDB, έχει ήδη υποβάλει αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG ECFIN στο πλαίσιο του προγράμματος InvestEU) για να καταστεί ο πρώτος Ελληνικός πιστοποιημένος φορέας άμεσης αξιοποίησης κοινοτικών κονδυλίων.

Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας που ονομάζεται pillar assessment, η οποία θα επιτρέψει στην HDB να διαχειρίζεται μελλοντικά πόρους του Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB προχωρά στην υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης, με διαχωρισμό των εκτελεστικών και μη εκτελεστικών ρόλων.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Στουρνάρας: Υπέρ της σταδιακής αύξησης των επιτοκίων – «Λερναία Ύδρα» ο πληθωρισμός