Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Σημαντικά τα ρίσκα από την πανδημία – Συρρίκνωση της οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο

H ΕΚΤ οδήγησε σε ράλι τα ελληνικά ομόλογα-Υποχώρησαν οι αποδόσεις

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ (Wikimedia Commons)

Για σοβαρούς κινδύνους στην οικονομία της Ευρωζώνης από το δεύτερο κύμα της πανδημίας το οποίο παραμένει ανεξέλεγκτο έκανε λόγο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ

Η πρόεδρος της ΕΚΤ, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου τόνισε ότι παρότι η ανάκαμψη ήταν μεγαλύτερη το τρίτο τρίμηνο, κυρίως λόγω των ενθαρρυντικών στοιχείων από την ανάπτυξη των εμβολίων, η πανδημία συνεχίζει να θέτει σοβαρά ρίσκα για την υγεία και την οικονομία της ευρωζώνης.

Όπως τόνισε η κα. Λαγκάρντ, τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας περιορίζουν σημαντικά την οικονομική δραστηριόττηα στην ευρωζώνη, η οικονομία της οποίας αναμένεται να συρρικνωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Η ίδια σημείωσε πως ενώ η δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα δείχνει σημάδια ανθεκτικόητας, ο τομέας των υπηρεσιών έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα από την νέα αύξηση των κρουσμάτων και τους νέους περιορισμούς στην κοινωνική δραστηριότητα.

Ο πληθωρισμός παραμένει εξαιρετικά χαμηλός, καθώς η ζήτηση παραμένει χαμηλή και η αγορά εργασίας παραμένει αδύναμη, σημείωσε.

Συνολικά, τόνισε η κα. Λαγκάρντ, τα οικονομικά στοιχεία και οι προβλέψεις των οικονομολόγων της ΕΚΤ δείχνουν ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας στην οικονομία θα είναι πιο βαρύς βραχυπρόθεσμα από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια – Αυξάνει το PEPP για αγορές ομολόγων κατά 500 δισ.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση