Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Fir Tree Partners: Alpha Bank, η επόμενη μεγάλη ιδέα

Η επόμενη μεγάλη ιδέα για όσους αναζητούν μια καλή ευκαιρία μέσα στην επόμενη χρονιά είναι η Alpha Bank, σύμφωνα με τον αναλυτή Άαρον Στερν της Fir Tree Partners.

Μιλώντας στο CNBC, ο Στερν σημειώνει ότι η τράπεζα έχει αξία 2,8  δισεκατομμύρια, είναι καλά ανακεφαλαιοποιημένη, η αξία της μετοχής (σήμερα στα 1,8 ευρώ)  μέχρι τώρα κινείται σε χαμηλά επίπεδα και θα μπορούσε να διπλασιαστεί μέσα τα επόμενα χρόνια. ( σήμερα έκλεισε στα 1,8 ευρώ).

Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν είναι στοίχημα και η Ελλάδα εκτός από την Alpha Bank, ο αναλυτής απαντά ότι παίζει ρόλο και η θετική πορεία της χώρας.

Ερωτηθείς γα ενδεχόμενο ρίσκο, ο Στερν σημειώνει ότι τα προηγούμενα χρόνια, όταν η χώρα κινδύνευσε να φύγει από το ευρώ, υπήρχαν κίνδυνοι, όμως η Alpha Bank έχει κάνει τρεις φορές αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) και έχει περάσει τα δύσκολα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Δείτε το βίντεο.