Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Εθνική Τράπεζα: Στην AstroBank Limited η θυγατρική της ΕΤΕ στην Κύπρο

Εθνική Τράπεζα: Στις 30 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση - Τα θέματα

Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας

Στην υπογραφή της σύμβασης για την πώληση της θυγατρικής της στην Κύπρο στην AstroBank Limited προχώρησε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, H Συναλλαγή αναμένεται να έχει θετική επίδραση στον δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET1) της ΕΤΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας: 

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος («ΕΤΕ») ανακοινώνει ότι υπεγράφη σύμβαση με την AstroBank Limited για την πώληση του 100% της θυγατρικής της ΕΤΕ στη Κύπρο, National Bank of Greece (Cyprus) Ltd («η Συναλλαγή»).

H Συναλλαγή αναμένεται να έχει θετική επίδραση στον δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET1) της ΕΤΕ. H ολοκλήρωση της Συναλλαγής υπόκειται στις εγκρίσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Credit Suisse International ενεργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ. Η Freshfields Bruckhaus Deringer ενεργεί ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η Chryssafinis & Polyviou LLC ως τοπικός νομικός σύμβουλος της ΕΤΕ.